ASELSAN Müdürü: İntihar Vakaları Kurumla İlişkili Değil

ASELSAN Genel Müdürü Dr. Faik Eken, mühendislerin ASELSAN'da çalıştıkları için öldürüldüklerini söylemenin yanlış olacağını söyledi.

Google Haberlere Abone ol
ASELSAN Müdürü: İntihar Vakaları Kurumla İlişkili Değil

Ekonomi Muhabirleri Derneği üyeleri, bugün ASELSAN'ın yeni açılan Gölbaşı Yerleşkesi'ni gezdi. Heyete ASELSAN Genel Müdürü Dr. Faik Eken ve ASELSAN çalışanları eşlik etti. Eken, muhabirlerin ASELSAN'da çalışan mühendislerin ölümleriyle ilgili sorular üstüne ASELSAN'da çalışan mühendislerin intihar etmeleriyle ilgili adli yorum yapmanın hata olacağını belirterek, matbuatta çıkan gelişmeleri eleştirdi. Bu izahatyla ilk kere intiharla ilgili konuştu.

Eken, bununla birlikte mühendislerin intihar sebebinin ASELSAN'da çalışmaları bulunduğu anlamında çıkan haberlere reaksiyon göstererek, müessese bünyesinde yapılan planların bir şahıs nedeni ile değil, ansızın çok insandan oluşan ekip nedeni ile gerçekleştirildiğini söyledi.

ASELSAN'DA ÇALIŞTIKLARI SIRADA İNTİHAR EDEN 3 KİŞİ BULUNUYOR

ASELSAN'da çalıştıkları sırada intihar eden sırf 3 bireyin bulunduğuna dikkat çeken Eken, işten ayrılanların, askere gidip gelenlerin de intihar ettikleri süre eski çalıştığı müessese bulunan ASELSAN ile ilişkilendirildiğini aktardı.

ASELSAN'daki işlerinden ötürü insanların başlarına bir şey geldiğini düşünmediklerini anlatım eden Eken, ASELSAN'daki ilk intihar olayının 2006 yılında olduğunu ve o süre önemli bir Başbakanlık incelemesinden geçtiklerini kaydetti. Eken, ASELSAN mühendislerinin müessese bünyesinde yüksek güvenlikle korunduğunu fakat kurumdan çıktıktan sonra herhangi bir korumaya tabi olmadıklarını anlatım etti.

SON 3 İNTİHAR VAKASI İNCELENİYOR

ASELSAN'da çalıştıkları sırada 3 bireyin intihar etmesinin değerlendirildiğini kaydeden Eken, son intihar eden Erdem Uğur'un öldüğü süre ASELSAN'da 9 aydır nitelik departmanında çalışıyor vaziyette olduğunu söyledi. Eken, Uğur'un kuruluşa girişi esnasında yapılan benlik testlerinde herhangi bir sorunun olmadığını gördüklerini ve bunun üzücü bir vaziyet olduğunu aktardı.

Kaynak: HABERLER.COM

Yorumlar