ASELSAN, MSB ile 88 milyon liralık 2 anlaşma imzaladı

ASELSAN, Hava Kuvvetleri Komutanlığı’nın ihtiyaçlarına yönelik Milli Savunma Bakanlığı (MSB) ile 2 anlaşma imzaladı.

Google Haberlere Abone ol
ASELSAN, MSB ile 88 milyon liralık 2 anlaşma imzaladı

ASELSAN, Hava Kuvvetleri Komutanlığı’nın ihtiyaçlarına yönelik Milli Savunma Bakanlığı (MSB) ile 2 anlaşma imzaladı. Toplam bedelleri 88 milyon TL olan anlaşmalar kapsamında Hava Kuvvetleri Komutanlığı'nın ihtiyacı olan Lazer Güdüm Kiti ve Hassas Güdüm Kiti'nin tedarik edilecek.

ASELSAN tarafından anlaşma ile ilgili Kamu Aydınlatma Platformu’na (KAP) yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“ASELSAN ile Milli Savunma Bakanlığı arasında, Hava Kuvvetleri Komutanlığı'nın ihtiyacı olan Lazer Güdüm Kiti'nin tedariki maksadıyla, 31.000.000 -TL bedelli sözleşme imzalanarak yürürlüğe girmiştir. Bu açıklama MSB'nin 6 Ocak 2014 tarihinde şirketimize ulaşan iznine istinaden yapılmıştır. ASELSAN ile Milli Savunma Bakanlığı arasında, Hava Kuvvetleri Komutanlığı'nın ihtiyacı olan Hassas Güdüm Kiti'nin tedariki maksadıyla, 57.891.200,-TL bedelli sözleşme imzalanarak yürürlüğe girmiştir. Bu açıklama Milli Savunma Bakanlığı'nın 6 Ocak 2014 tarihinde şirketimize ulaşan iznine istinaden yapılmıştır.”

ASELSAN 4 AYRI GRUP BAŞKANLIĞI İLE ÇALIŞMALARINI YÜRÜTÜYOR

ASELSAN'da ürün geliştirme faaliyetlerinde en son elektronik, elektro-optik ve mekanik teknolojiler bilgisayar destekli geliştirme ve üretim altyapısı ile birlikte uygulanıyor. Şirket, farklı yatırım ve üretim yapısı gerektiren proje konularına bağlı olarak Haberleşme ve Bilgi Teknolojileri Grup Başkanlığı (HBT), Savunma ve Sistem Teknolojileri Grup Başkanlığı (SST), Radar, Elektronik Harp ve İstihbarat Sistemleri Grup Başkanlığı (REHİS) ve Mikroelektronik, Güdüm ve Elektro-Optik Grup Başkanlığı (MGEO)olmak üzere dört ayrı Grup Başkanlığı bünyesinde bulunduruyor. Haberleşme ve Bilgi Teknolojileri kapsamında Askeri Haberleşme Sistemleri, Kamu Güvenliği Haberleşme Sistemleri, Kripto ve Bilgi Güvenliği Sistemleri ve Uydu Haberleşme Sistemleri ve Uydu Sistemleri üzerinde çalışmalar yürütülüyor. Savunma Sistem Teknolojileri alanında ise Silah Sistemleri, C4ISR Sistemleri, Ateş Destek Sistemleri, Deniz Savaş Sistemleri, Su Altı Akustik ve Sonar Sistemleri, İnsansız Sistemler, Ülke Güvenliği Sistemleri, Akıllı Ulaştırma Sistemleri projeleri üzerinde çalışılıyor. Radar, Elektronik Harp ve İstihbarat Sistemleri alanında Radar Sistemleri, Elektronik Harp bölümleri ve Mikroelektronik Güdüm ve Elektro-Optik alanlarında ise Elektro-Optik Sistemler,Seyrüsefer ve Aviyonik Sistemler bölümleri yer alıyor.
CİHAN

Yorumlar