Ardahan'da 1. Ekonomi Forumu başladı

Ardahan Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) tarafından düzenlenen 1. Ardahan Ekonomi Forumu başladı. Ardahan Halk Eğitim Merkezi Salonu’nda düzenlenne programa, Vali Seyfettin Azizoğlu yanı sıra Ardahan Milletvekili Ensar Öğüt, Belediye Başkanı...

Google Haberlere Abone ol
Ardahan'da 1. Ekonomi Forumu başladı

Ardahan Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) tarafından düzenlenen 1. Ardahan Ekonomi Forumu başladı.

Ardahan Halk Eğitim Merkezi Salonu’nda düzenlenne programa, Vali Seyfettin Azizoğlu yanı sıra Ardahan Milletvekili Ensar Öğüt, Belediye Başkanı Faruk Kösoy, Ardahan Üniversitesi Rektörü Ramazan Korkmaz, Vali Yardımcısı Deniz Pişkin, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Çetin Demirci, Prof. Dr. Esfender Korkmaz, Prof. Dr. Elif Tekin İftar, Prof. Dr. Yahya Kemal Avşar, Doç. Dr. İsmet Galip Yolcuoğlu, Dr. Taner Artan ile çok sayıda iş adamı ve akademisyen katıldı.

Formun açılışında konuşan ATSO Başkanı Çetin Demirci, "Ardahan’ın geleceğe yönelik ekonomik kazanımlarını ortaya çıkarma ve geleceğe dönük izlenimler yapma adına böyle bir çalıştay hazırladık. Çok değerli profesörlerimiz iki gün boyunca Ardahan’da ekonomiyi ele alacaklar.” dedi. Vali Seyfettin Azizoğlu ise Ardahan’ın geleceğini konuştuklarını bu anlamda Ardahan’ın dertlerini konuşmak için foruma katılan herkese teşekkür etti.

"Ardahan neden Türkiye’nin Davos’u olmasın" diye soran Vali Azizoğlu, "Bugün birincisini başlattığımız bu forum inşallah bir başlangıç olacak ve Türkiye’nin, Asya’nın, Uzak Asya’nın bundan sonra ki Davos’u Ardahan olacaktır. Ardahan’ın böyle bir potansiyeli de vardır." diye konuştu.

İstanbul Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Esfender Korkmaz da, Ardahan’ın kalkınma potansiyeli başlığı altında, Enerji çağında Türkiye’nin yeri, organik tarım ve hayvancılık, organik bal üretimi ve Çıldır Gölü spor merkezi gibi çeşitli konularda sunumlar gerçekleştirdi.

Ardahan’ın ekonomisini ele alacak olan form, iki gün sürecek ve sonuç bildirgesi hazırlanarak eylem planı oluşturulacak. CİHAN

Yorumlar