Arap Şeyhinden Türkiye'ye Büyük Yatırım

Dünyanın lüks otel zincirlerinden Birleşik Arap Emirlikleri'nden Jumeirah Group, Türkiye'de ikinci otelinin işletmesine başlıyor. Şirketin sahibi Dubai Başbakanı El Maktum.

Google Haberlere Abone ol
Arap Şeyhinden Türkiye'ye Büyük Yatırım

1 Mayıs'ta Bodrum Torba Mahallesi'nde resmi açılışı yapılacak otel, Jumeirah Bodrum Palace Hotel ismiyle hizmet verecek. Bu anlaşmayla müşterek Jumeirah'ın Türkiye'de işlettiği tesis sayısı da ikiye yükselmiş oldu.

BİR TESİS DAHA

Şirket Hedef Yatırım Turizm İşletmeleri ile imzaladığı anlaşma neticesinde Türkiye'de bir tesis daha işletecek. 2011 yılında İstanbul'da bulunan Pera Palas'ın işletmesini devralan Dubai Emiri El Maktum'un sahibi bulunduğu Jumeirah Group, şimdi de Bodrum'un lüks otellerinden Golden Savoy Hotel'in işletmesini aldı.

 

LÜKS TESİS

Bodrum merkezine takribî 10 dakika uzaklıkta bulunan otel, Bodrum Havaalanı'na ise 20 dakikalık mesafede bulunuyor. 110 bin metrekare saha üstüne kurulu tesiste yer saha Golden Savoy Hotel, süit ve villalar dahil 135 odadan oluşuyor, otelin 57 adet yüzme havuzu bulunuyor. Grubun internet sitesinde yer saha izahatya nazaran Jumeirah Group Başkanı ve CEO'su Gerald Lawless, Türkiye'de markayı yaygınlaştırma fırsatına sahip olmanın Jumeirah için kilit stratejik büyüme olduğunu söyledi. Lawless, işletmesini aldıkları Golden Savoy Hotel'in Jumeirah müşterilerinin beklentilerini karşılama noktasında kocaman bir itimat verdiğini kayadederek bu fırsatı verdiği için yatırımcı firmaya teşekkürlerini sundu.

 

Hedef Yatırım Turizm İşletmeleri Yönetim Kurulu Başkanı Vedat Dalkıran ise 2014 yılında açılan otelin iyi bir sezon geçirdiğini kaydederek Jumeirah'ın marka ünü, ticari başarısı ve lüks anlayışının oteli bir üst düzeye taşıyacağını söyledi. Jumeirah Grubu'nun, Golden Savoy ile müşterek portföyüdeki tesis sayısı ise 23'e yükselecek. (Kaynak:Hürriyet)

 

Kaynak: HABERLER.COM

Yorumlar