Araban Ovası’nda arpa hasadı buruk başladı

Arpa ve buğday ekili 135 bin dönümlük Araban Ovası’nda, ilk arpa hasadı buruk başladı. 2014 yılının ilk arpa hasadını yapan Arabanlı çiftçiler, geçen yıllara göre yaptıkları hasatta, bu yıl umduklarını bulamadı. Araban Gıda Tarım...

Google Haberlere Abone ol
Araban Ovası’nda arpa hasadı buruk başladı

Arpa ve buğday ekili 135 bin dönümlük Araban Ovası’nda, ilk arpa hasadı buruk başladı. 2014 yılının ilk arpa hasadını yapan Arabanlı çiftçiler, geçen yıllara göre yaptıkları hasatta, bu yıl umduklarını bulamadı.

Araban Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdür Vekili Ziraat Mühendisi Zeynel Güneş, Vakkas Karademir’e ait 90 dönümlük arpa ekili araziye gelerek yılın ilk arpa hasadını inceledi. 90 dönümlük arpa ekili alanda 2013 yılı hasat döneminde dönüme 500 kilogram buğday aldığını dile getiren çiftçi Karademir, bu yılki hasat döneminde ise dönümüne sadece 100 kilogram arpa aldıklarının bilgisini verdi.

Karademir, “2013 yılı hasat döneminde aynı tarlamda ekili olan buğday hasadında dönüme 500 kilogram buğday hasadı almıştım. Bu yılki hasat döneminin başlamasıyla aynı tarlamda yaptığım arpa hasadında dönüme 100 kilogram verim aldım. Kış ve bahar mevsiminde yağışların az olması ve mevsimin kurak geçmesi nedeniyle dönümüne ancak 100 kilogram arpa verimi aldım. Biçerdöver kirasını bile karşılayamadım.” dedi.

Araban Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Vekili Ziraat Mühendisi Zeynel Güneş ise nisan ve mayıs aylarında yağışın az olması ve mevsimin kurak geçmesi nedeniyle istenilen verimin alınamadığını ifade etti.

CİHAN

Yorumlar