Apple’den milyar dolarlık devralma girişimi

Amerikan teknoloji devi Apple, IT-dünyasına damga vuracak bir girişimde bulundu. Gençlerin hayran kaldığı ve büyük ilgi gösterdiği, müzik uzmanı Dr. Dre tarafından 2006 yılında kurulan Beats müzik şirketini devralmak için 3,2 milyar dolar...

Google Haberlere Abone ol
Apple’den milyar dolarlık devralma girişimi

Amerikan teknoloji devi Apple, IT-dünyasına damga vuracak bir girişimde bulundu. Gençlerin hayran kaldığı ve büyük ilgi gösterdiği, müzik uzmanı Dr. Dre tarafından 2006 yılında kurulan Beats müzik şirketini devralmak için 3,2 milyar dolar teklif eden Apple, dünyaca ünlü müzik şirketini himayesine geçirerek müzik dünyasında öncü olmak istiyor.

Kulaklık üreten Beats uzmanlar tarafından zaman zaman eleştirilere maruz kalıyor. Tayvan merkezli bir başka teknoloji devi HTC, 2011 yılında Beats şirketinin yüzde 50,1’lük hissesini alarak, kendi ürünlerinde Baets ses sitemini kullanmıştı.

Ancak genç nesil tarafından beklenen ilgiyi göremeyen HTC hisselerin yüzde 25’ini tekrar Dr Dre ve ortaklarına satmıştı. Şirket yetkilileri 2013 yılında 1,2 milyar dolar ciro elde ettiklerini açıkladı. Bu rakam 2011 yılının 4 katı. Ayrıca HP marka bilgisayarlarında ses sistemini donatan Beats, online-müzik servisi MOG’u 2012 yılında devralmıştı. Uzmanlar Apple’nin bu girişimle online-müzik servisi iTunes ile rakiplerine üstünlük sağlamak istediğini ancak Beats müzik şirketinin eksikleri bulunduğunu ve hatta diğer servislerin bazı noktalarda öne geçtiğini belirtiyor.

Apple bu girişimde başarılı olursa tarihindeki en büyük alımı gerçekleştirecek. En son 1997 yılında kansere yenik düşen Steve Jobs’un başında olduğu yazılım şirketi NeXT’i milyar dolar karşılığında himayesine geçirmişti. CİHAN

Yorumlar