Apple CEO'su İyileşsin Diye, Steve Jobs'a Karaciğerini Vermek İstemiş

Apple'ın şu anki CEO'su Tim Cook'un şirketin kurucusu Steve Jobs'a iyileşmesi için karaciğerini vermeyi teklif etmiş. Jobs bunu reddettikten sonra hayatını kaybetti.

Google Haberlere Abone ol
Apple CEO'su İyileşsin Diye, Steve Jobs'a Karaciğerini Vermek İstemiş

Bu ay tüketicilere çıkacak 'Becoming Steve Jobs' adlı kitap, Apple'ın şu anki CEO'su Tim Cook ve efsanevi CEO'su Steve Jobs'ın arasındaki ilişkiye yeni bir fer tutacak. Rick Tetzeli ve Brent Schlender sebebi ile kaleme tahsil edilen kitabın kimi bölümleri internet üstünden yayımlandı.

VEFALI ARKADAŞ

Bu bölümlerden maksimum dikkat çekeni Cook'un kanser tedavisi gören Steve Jobs'a ettiği Öneri oldu. 2004 yılında kanser olduğunu açıklayan Jobs, 2009'a gelindiğinde işe gidemeyecek bir duruma gelmişti. Bu çağda Jobs'ı fazla yoğun evinde ziyaret eden Tim Cook, kötüleşen özelliğine fazla aşırı üzülüyordu.

İYLEŞSİN DİYE KARACİĞERİNİ VERMEK İSTEDİ

Bu sebeple kendisine haber vermeden kanını test ettirdi. Cook, patronuna haber vermeden yaptırdığı testler sonucunda kısmi karaciğer naklinin olasıdır olduğunu öğrendi. Test sonuçlarını Steve Jobs ile paylaştığında ise beklemediği bir reaksiyon aldı.

KABUL ETMEDİ ÖLDÜ

Cook'un karaciğer nakli önerisine fazla aşırı sinirlenen Steve Jobs 'Hayır, bunu yapmana asla izin vermem. Asla böyle bir şey yapmam' diye bağırdı. Aradaşının da hayatını riske atamayacağını söyledi. Cook, berbaer çalıştıkları 13 yılda Jobs'ın kendisine 3 yahut 4 kere bağırdığını ve bunun o anlardan bir tanesi olduğunu söyledi. Steve Jobs kısa bir zaman karaciğer nakli ameliyatına girdi. 2011 yılının Ağustos ayında Apple CEO'luğundan istifa etti ve 2 ay sonra vefat etti.

Kaynak: HABERLER.COM

Yorumlar