AP'nin Türkiye kararı

- TESK Genel Başkanı Palandöken: "Avrupa Parlamentosu tarihi bir hata yaptı. Bu karar Avrupa Birliği'ne bir şey kazandırmaz"

Google Haberlere Abone ol
AP'nin Türkiye kararı

ANKARA (AA) - Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, Avrupa Parlamentosu'nun (AP) Türkiye hakkında aldığı karara ilişkin, "AP tarihi bir hata yaptı. Bu karar Avrupa Birliği'ne bir şey kazandırmaz." değerlendirmesinde bulundu.

Palandöken, yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye'nin müzakere sürecinde müktesebat uyumunu kendisine "en önemli kazanım" olarak gördüğünü ve AB'nin kurucu değerlerini iç hukuka aktardığını belirterek, şunları kaydetti:

"AP tarihi bir hata yaptı. Bu karar kararı Avrupa Birliği'ne bir şey kazandırmaz. Avrupa Birliği'nin temel kurucu değerleri olan demokrasi ve hukuk devleti ilkelerini savunan Türkiye, varlığına kasteden terörist örgütlerle mücadelesinde bir kez daha bu kararla yalnız bırakılmıştır. AP bu kararı ile önemli bir aday ülkeyi kaybetmeyi göze almıştır. Ülkemiz dün olduğu gibi yarın da demokratik, çağdaş hukuk devleti olma yolunda kararlı yürüyüşüne devam edecektir."

Yorumlar