Antalya'daki oteller kapasitelerini zorluyor

Türkiye'de tatilin adresi Antalya, yoğun geçen sezonun üstüne bayram bereketi yaşıyor. Yabancıların yüzde 90'ın üzerinde doldurduğu otellerde Ramazan Bayramı ile birlikte yer kalmadı. Oteller, bayram için kapasitelerini zorlamaya başladı....

Google Haberlere Abone ol
Antalya'daki oteller kapasitelerini zorluyor

Türkiye'de tatilin adresi Antalya, yoğun geçen sezonun üstüne bayram bereketi yaşıyor. Yabancıların yüzde 90'ın üzerinde doldurduğu otellerde Ramazan Bayramı ile birlikte yer kalmadı. Oteller, bayram için kapasitelerini zorlamaya başladı. Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkanı Osman Ayık, Ramazan Bayramı süresince Antalya'nın 200-250 bir yerli tatilci ağırlayacağını söyledi.

    Yerli tatilcilerin hafta sonu ile birlikte 5 gün sürecek bayram tatilinde ilk tercihleri Antalya olacak. Ardından Bodrum, Marmaris gibi yerler gelecek. Bayramı ve sonrasında yaz tatilini Antalya'da geçirmek isteyenler rezervasyonlarını çoktan yaptırdı. Turizmciler, bu saatten sonra rezervasyon imkanı kalmadığında hem fikir. Ramazan Bayramı'nın 'çok iyi' geçeceğini belirten TÜROFED Başkanı Ayık, "Bir takım insanlar Ramazan, üniversite sınavları gibi nedenlerle tatilini ertelemişti. O kitlenin tamamı bayramla beraber ağustos ayında yoğun bir şekilde tatile çıkacak. Zaman kalmadı. Eylülde okullar açılıyor. Şimdi insanların önünde bayramla başlayıp eylül başına giden periyot kaldı. Bunu en iyi şekilde değerlendirme istiyorlar." diye konuştu.

    Türkiye'de iç pazarın turizmdeki payının yüzde 10-15 aralığında olduğunu, bunun da 5-6 milyonluk bir kitleye karşılık geldiğini ifade eden Ayık, "Bizim tahminimize göre kıyılarda seyahat eden kişilerin oranı 2-2,5 milyondur. Sadece bayramda Antalya'ya gelecek, otelde, evde kalacakların hepsini toplasan 200-250 bin kişidir." dedi.

    ANTALYA İLK SIRADA

    Turizmde en büyük kapasiteye sahip Antalya'nın tatil tercihinde de ilk sırada yer aldığını, onu Bodrum, Marmaris gibi bölgelerin tercih ettiğini dile getiren Ayık, "Şuan Antalya'daki otellerde doluluk yüzde 90'ların üzerinde. Tamamını yabancılar oluşturuyor şu günlerde. Şuan iç turist oranı düşük. Bayramla birlikte bu yükselecek." ifadesini kullandı. Ayık, Antalya'da tatil yapacakların sadece 5 yıldızlı otellerde konaklamayacağını, çok farklı bir profile sahip bu kitlenin pansiyonlarda, üç yıldızlı otellerde ya da evlerde konaklayacağını söyledi. Tatil fiyatlarıyla ilgili de bilgi veren Ayık, şöyle dedi: "50-60 lira verip bir pansiyonda ya da tek yıldız otelde kalan da var, geceliğine 900 Euro verip kalan müşteri de var. Bayram fiyatları da bunun dışında olmayacaktır. "

    TÜROFED Başkanı, sıkışan tatil dönemi nedeniyle Antalya'nın turist açısından en yoğun ağustos ayı yaşayacağını tahmin ettiklerini de sözlerine ekledi. CİHAN

Yorumlar