Antalya'da iki farklı kazada hayatını kaybeden işçilerin ailelerine aylık

Antalya Döşemealtı ve Alanya’da işçileri taşıyan servislerin yaptığı kazada hayatını kaybeden 14 kişinin yakınlarına aylık bağlanacak.

Google Haberlere Abone ol
Antalya'da iki farklı kazada hayatını kaybeden işçilerin ailelerine aylık

Antalya Döşemealtı ve Alanya’da işçileri taşıyan servislerin yaptığı kazada hayatını kaybeden 14 kişinin yakınlarına aylık bağlanacak. İki olayda hayatını kaybeden işçilerin cenaze masraflarını da Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü karşılayacak.

Konuyla ilgili yazılı açıklama yapan Antalya Sosyal Güvenlik İl Müdürü Selim Erol, 28 Aralık 2013 Cumartesi, sabah Alanya'da işçileri taşıyan servis minibüsünün gölete yuvarlanması sonucu 8 kişinin vefat ettiği, 5 kişinin yaralandığını hatırlattı. Aynı gün akşam saatlerinde de Döşemealtı Organize Sanayi Bölgesi’nde çalışan işçileri taşıyan servis midibüsünün sulama kanalına uçması sonucu da 6 kişinin vefat ettiği ve 14 kişinin de yaralandığını ifade eden Erol, iki olayın da iş kazası olduğunu kaydetti.

5510 Sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu’nun 13. maddesine göre, ‘işverence sağlanan bir taşıtla işin yapıldığı yere gidiş gelişi sırasında meydana gelen kaza’ iş kazası olarak nitelendirildiğini dile getiren Erol, şunları söyledi: “Her iki olay da il müdürlüğümüzce iş kazası soruşturması neticesi beklenilmeksizin iş kazası olarak değerlendirildi. Kazadan zarar görmüş vatandaşlarımıza ve hak sahiplerine ivedilikle iş kazası kapsamında işlem yapılacak. Bu bağlamda elim kazalar neticesinde hayatını kaybeden vatandaşlarımızın hizmet sürelerine bakılmaksızın, müracaat eden eş, çocuk, anne ve babalarına gelir bağlanacak ve cenaze giderleri karşılanacak.”

Yaralanan vatandaşlara da geçici iş göremezlik süresince günlük geçici iş göremezlik ödeneği verileceğini aktaran Erol, kalıcı engellerin oluşması halinde sürekli iş göremezlik geliri bağlanması için çalışmaların başlatıldığını açıkladı.

Yaralıların tedavi süresince gerekli ilaç ve her türlü iyileştirme vasıtalarının temin edileceğini belirten Erol, belirli bir süreye bağlı olmaksızın, sağlık durumunun gerektirdiği sürece tedavi giderlerinin karşılanacağını söyledi.
CİHAN

Yorumlar