Antalya İhracatçılar Birliği’nin unvanı 'Batı Akdeniz İhracatçılar Birliği' oldu

Ekonomi Bakanlığı tarafından yayımlanan tebliğ ile Antalya İhracatçılar Birliği'nin unvanı, Batı Akdeniz İhracatçılar Birliği olarak değiştirildi. Tebliğ Resmi Gazete’de yayımlanarak resmen yürürlüğe girdi. Unvan değişikliği kararı...

Google Haberlere Abone ol
Antalya İhracatçılar Birliği’nin unvanı 'Batı Akdeniz İhracatçılar Birliği' oldu

Ekonomi Bakanlığı tarafından yayımlanan tebliğ ile Antalya İhracatçılar Birliği'nin unvanı, Batı Akdeniz İhracatçılar Birliği olarak değiştirildi. Tebliğ Resmi Gazete’de yayımlanarak resmen yürürlüğe girdi. Unvan değişikliği kararı Antalya İhracatçılar Birliği’nin nisan ayında yapılan genel kurulunda alındı.

Türkiye İhracatçılar Meclisi’nin (TİM) olumlu görüş bildirmesinin ardından karar Ekonomi Bakanlığı’na gönderildi. Ekonomi Bakanlığı’nın da talebi kabul etmesinin ardından Antalya İhracatçılar Birliği'nin unvanı, Batı Akdeniz İhracatçılar Birliği olarak değiştirildi. Antalya İhracatçılar Birliği, 1968 yılında kurulmuş ve 2011 tarihinde bugünkü yapısına kavuşarak, bünyesine Antalya’nın yanı sıra Isparta ve Burdur’da faaliyet gösteren ihracatçılarla, 25 sektörü de almıştı.

Antalya İhracatçılar Birliği'nin unvanının Batı Akdeniz İhracatçılar Birliği olarak değiştirilmesiyle yeni ismin bölgede daha kucaklayıcı ve katılımcı bir yapı oluşturacağı vurgulandı.

CİHAN

Yorumlar