Anne Babalara Çocukları Okul Çağına Gelene Kadar Yarı Zamanlı Çalışma

Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, yapacakları düzenleme ile anne ve babalara çocukları okula gidene kadar yarı zamanlı çalışma hakkı verileceğini söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Anne Babalara Çocukları Okul Çağına Gelene Kadar Yarı Zamanlı Çalışma

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, seçimlere kadar hanım haklarına yönelik yapılan düzenlemeleri meclisten geçirmeyi amaçladıklarını söyledi. İslam düzenlemeyle 'Kadınlar doğuma bağlı, yarı zamanlı ve tam ücretli emek hakkı kazanacak. Ayrıca doğum sonrası hem anne hem baba, çocukları okula gidene kadar takribî 5,5 sene isterlerse yarı zamanlı çalışabilecekler' dedi.

DOĞUM YASASI GELİYOR

Birleşmiş Milletler Toplumsal Cinsiyet Eşitliği ve Kadının Güçlenmesi Birimi'nin, herkesi toplumsal cinsiyet eşitliği ve hanım haklarını savunmaya çağırdığı dayanışma hareketi HeForShe'nin Türkiye kampanyası tanıtım toplantısı Taksim'deki Divan Otel'de yapıldı. Toplantıya Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam'da katıldı.

ANNE BABALARA YARI ZAMANLI ÇALIŞMA

Bakan İslam çıkartmayı hedefledikleri yasayı anlattı:

'Getireceğimiz yasayla kadınlar doğuma bağlı, yarı zamanlı ve tam ücretli emek hakkı kazanacak. Ayrıca doğum sonrası hem kadınlar hem erkekler, bütün çalışan ebeveynler çocukları mektep çağına gelene kadar takribî 5,5 sene isterlerse yarı zamanlı çalışabilecekler.'

KREŞLERE İNDİRİM

'Kreşlere vergi indirimi getirerek sayılarını çoğaltmayı istiyoruz. Ayrıca bütün belediyelere kreş açma zorunluluğu getiriyoruz.'

Kaynak: HABERLER.COM

Yorumlar