"ANKOMAK 2016" fuarı açıldı

- İnşaat, madencilik, doğaltaş ve tünelcilik sektörlerini tek bir çatı altında toplayan ve 350 katılımcı firmanın yer aldığı fuara 80 ülkeden 25 bin ziyaretçinin gelmesi hedefleniyor

Google Haberlere Abone ol
"ANKOMAK 2016" fuarı açıldı

İSTANBUL (AA) - İnşaat, madencilik, doğaltaş ve tünelcilik sektörlerini tek bir çatı altında toplayan "Uluslararası İş Makinaları, Yapı Elemanları ve İnşaat Teknolojileri Fuarı - ANKOMAK" ziyaretçilerine 21'inci kez kapılarını açtı.

EUF-E Uluslararası Fuarcılıktan yapılan açıklamaya göre, İstanbul Fuar Merkezinde (CNR Expo) ziyaretçilerini bekleyen fuar, sektörün nabzını tutarak 350'den fazla firmayı bir araya getirdi. Fuara, 80 ülkeden 25 bin ziyaretçinin gelmesi bekleniyor.

5 gün sürecek fuar kapsamında, sektör temsilcilerine satın alma, iş geliştirme, yeni iş ve iş birliği fırsatları yaratılması amacıyla Ekonomi Bakanlığı ve Orta Anadolu İhracatçı Birlikleri (OAİB) desteğiyle "Yurtdışı Alım Heyetleri Programı" da düzenleniyor. Programa 35 ülke katılmakta.

Programa Almanya, ABD, Avusturya, Azerbaycan, Birleşik Arap Emirlikleri, Belçika, Bosna Hersek, Bulgaristan, Cezayir, Çek Cumhuriyeti, Fas, Fransa, Gürcistan, Hırvatistan, Hindistan, Hollanda, Irak, İngiltere, İran, İspanya, İsrail, İtalya, Kanada, Katar, Kuveyt, Macaristan, Makedonya, Mısır, Polonya, Sırbistan, Suudi Arabistan, Türkmenistan, Ukrayna, Ürdün ve Yunanistan'dan katılım gösteren heyetler sektörün büyümesine katkı sunmayı ve ihracatın artmasına ivme sağlamayı hedefliyor.


- "İş makineleri sektöründe 2023'te Avrupa birinciliğini hedefliyoruz"


Fuara ilişkin değerlendirmelerde bulunan ITE Turkey İş ve İnşaat Makinaları Grup Direktörü Nezih Çağın, fuarın, 32 yılı aşan geçmişiyle dünyada ve özellikle Avrasya bölgesinde önemli bir ticari platform oluşturduğunu belirterek iş makineleri pazarının, her geçen gün gelişen inşaat sektörü, kentsel dönüşüm ve mega projelerle büyüme ivmesini hızlandırdığını bildirdi.

İş makineleri imalat sanayisinde Avrupa'nın 9'uncu büyük ülkesi olan Türkiye'nin Çin ve Hindistan'la birlikte son 8 yıldır en hızlı büyüme oranına sahip ülke konumunda olduğu bilgisini veren Çağın şu ifadeleri kullandı:

"Türkiye'de 45 yıldır iş makineleri imal ediliyor. Aynı zamanda ihracat konusunda Türkiye ekonomisine katkı sağlayan iş makineleri, 25'i AB ülkesi olmak üzere, 127 ülkeye ihraç ediliyor. Aynı zamanda ANKOMAK kapsamında gerçekleşen Yurtdışı Alım Heyetleri Programının yaratacağı iş hacmi, yeni iş ve iş birlikleri ile sektörün Avrupa'da 4'üncü, dünyada ise 11'inci olan sıralamasını da yükseltmesine katkı sağlayacağı inancındayız. Gelişmişlik ve ekonomi düzeyi göstergeleri arasında yer alan iş ve inşaat makineleri ve ekipmanları sektörü, pazar büyüklüğü bakımından ülkemizin, Çin ve Hindistan sonrasında en hızlı büyüyen pazar olması ve 2023 yılında Avrupa’da birinci, dünyada ise altıncı sıraya ulaşmasını bekliyoruz."


Yorumlar