Ankara'da sahte sigorta operasyonu

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK)’nun Ankara’da yaptığı geniş çaplı denetimlerinde ücret karşılığı vatandaşları sigortalı gösteren çok sayıda paravan şirket tespit edildi.

Google Haberlere Abone ol
Ankara'da sahte sigorta operasyonu

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK)’nun Ankara’da yaptığı geniş çaplı denetimlerinde ücret karşılığı vatandaşları sigortalı gösteren çok sayıda paravan şirket tespit edildi. Kendilerini makine, inşaat, temizlik sektörlerde faaliyetteymiş gibi gösteren bu işyerlerinin vatandaşları 200-250 TL karşılığında sigortalı gösterdikleri öne sürülüyor. Bu çerçevede 'sahte sigortalı' olduğu belirlenen 611 kişinin sigortalılıkları iptal edildi.

SGK denetmenleri tarafından yapılan incelemeler sonucunda dolandırıcıların; sigortası olmayan, emeklilik gününü doldurması gereken, banka kredisi çekmek isteyen ya da eş durumu tayini olmak isteyen zor durumdaki vatandaşları hedef seçtiği belirlendi. Ankara’nın belli bölgelerinde yapılan çalışmalarda dolandırıcıların vatandaşları 200 ile 250 TL karşılığında Ç. Kozmetik İnş. Nak. Ltd. Şti. ve H. Metal Mak. Ltd. Şti. isimli işyerlerinde sigortalı gösterdikleri tespit edildi. Cumhuriyet Savcılığı ve Emniyet Müdürlüğü ile yapılan ortak çalışmalar neticesinde, burada sigortalı olarak gösterilen kişilerin sigortalılıklarını iptal edildi. Sorumlu kişiler hakkında da Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunuldu.

Bu konudaki denetimlerine hız veren SGK, vatandaşları bu tür dolandırıcılık faaliyetine asla tevessül etmemeleri ve sigortalı olmanın ön şartının fiili olarak çalışmaya dayanması gerektiği konusunda uyardı.
CİHAN

Yorumlar