ANGİAD Başkanı: İşadamları olarak 'Yolsuzluk Operasyonu'ndan endişeliyiz

Ankara Genç İşadamları Derneği (ANGİAD) Başkanı Abdullah Değer, gündemdeki yolsuzluk operasyonunu değerlendirdi.

Google Haberlere Abone ol
ANGİAD Başkanı: İşadamları olarak 'Yolsuzluk Operasyonu'ndan endişeliyiz

Ankara Genç İşadamları Derneği (ANGİAD) Başkanı Abdullah Değer, gündemdeki yolsuzluk operasyonunu değerlendirdi. Değer, "İşadamları olarak yolsuzluk operasyonundan endişeliyiz." dedi.

Türkiye gündemine bomba gibi düşen ‘Yolsuzluk Operasyonu’ ve devamında gelen görevden alınmalar piyasaları derinden etkiledi. Bu hafta başında İstanbul ve Ankara’da gerçekleştirilen büyük rüşvet operasyonu iş dünyasının da bir numaralı gündem maddesi oldu. Rüşvet operasyonuna ilişkin gelişmeleri iş dünyasında dikkatle takip ettiklerini belirten ANGİAD Başkanı, "Türkiye’yi sarsan yolsuzluk operasyonu iş dünyasının da en önemli gündem maddesi oldu. Operasyonla ilgili gelişmelerin ekonomi piyasalarını direk ve olumsuz bir şekilde etkilenmesi işadamlarının en büyük endişesi haline geldi." diye konuştu.

Değer, Türkiye’deki ekonomik istikrarın çok ince dengeler üzerine oturduğuna dikkat çekerek, "En büyük endişemiz henüz iddia konumunda olan hadisenin piyasayı olumsuz bir şekilde etkilemesidir. Elbette tüm iddiaların üzerine gitmeli, ancak bu iş bir linç kampanyasına dönüştürülerek piyasaların istikrarını bozmamalıdır." uyarısını yaparak açıklamasına şöyle devam etti:

"Operasyonlarda adı geçen bürokrat, siyasetçi, yönetici ve işadamlarının henüz suçu sabit değil, bu sebeple bugünden yapılan hiçbir yorumun yarına doğru çıkacağı net değil. Adli süreç neticelenmeli, ancak bizim üzerinde durduğumuz konu kamuoyunun anlık yorumlarla, anlık kişisel fikirlerle çok çabuk etkilenmesi ve piyasaların olumsuz bir havaya girmesidir. Ekonomimiz çok zorlu dönemeçlerden geçiyor. Bu yüzden burada havayı bozacak, sıkıntı yaratacak her türlü gelişme iş dünyasını rahatsız eder. Dünyada şu anda Türk işadamları rağbet görüyor ve el üstünde tutuluyor. Yurdumuza her gün dünyanın her yerinden yatırımcılar geliyor. Böyle güzel bir hava varken bunun bozulması veya buna bozucu çabaların öne çıkması büyük sıkıntı yaratır. Elbette bir yolsuzluk bir kanun dışı işler yapılmışsa bunun hesabı sonuna kadar sorulmalı. Ancak bu hukuku ilgilendiren bir konudur. Bu soruşturmayı yürütürlerken basına sızdırılan veya kasten yapılan yorumlar, açıklamalar piyasaları dakika dakika olumsuz bir şekilde etkiliyor. Özellikle piyasalarda bu konu bahane edilerek olağan dışı düşüşler artışlar yaşanıyor. Türkiye bundan evvelki süreçte de böyle hukuksal konuların öne çıktığı dönemlerde de büyük ekonomik kayıplara uğramıştır. Biz böyle bir durumun yaşama geçmemesi için herkesin dikkatli davranmasına gerektiğini hukuksal süreç devam ederken kimsenin linç operasyonuna girişmemesini bekliyoruz."

CİHAN

Yorumlar