ANGİAD Başkanı Altındağ:

- "İngiltere’nin AB'den ayrılma kararı bir belirsizliğe yol açtı" - "Ancak bu belirsizlik bizim pozisyonumuzu etkilememelidir. AB, Türkiye ve Türkiye'de yaşayan insanların huzur ve refahı için gereklidir"

Google Haberlere Abone ol
ANGİAD Başkanı Altındağ:

ANKARA (AA) - Ankara Genç İşadamları Derneği (ANGİAD) Başkanı Emre Altındağ, İngiltere'nin AB'den ayrılma kararının bir belirsizliğe yol açtığını belirterek, "Ancak bu belirsizlik bizim pozisyonumuzu etkilememelidir. AB, Türkiye ve Türkiye'de yaşayan insanların huzur ve refahı için gereklidir." ifadelerini kullandı.

Altındağ, yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye'nin AB'ye üyelik sürecine tavizsiz devam etmesi gerektiğini, bunu tartışmaya dahi gerek olmadığını kaydetti.

İngiltere'nin AB'den ayrılma kararının ardından Türkiye'nin AB'deki durumunun da tartışmalı hale geldiğini savunan Altındağ, "İngiltere'nin AB'den ayrılma kararı bir belirsizliğe yol açtı. Ancak bu belirsizlik bizim pozisyonumuzu etkilememelidir. AB, Türkiye ve Türkiye'de yaşayan insanların huzur ve refahı için gereklidir." değerlendirmesinde bulundu.

Birliğin ekonomik ve demokratik standartlarının Türkiye'nin geleceği açısından önemine işaret eden Altındağ, AB'ye tam üyelik durumunda söz konusu standartların Türkiye'deki herkesin yaşam kalitesini arttıracağını, bölgesel düzeyde ülkenin güvenliği ve istikrarının tesis edileceğinin altını çizdi.

- "AB Türkiye'ye daha yapıcı olmalı"

Türkiye'nin koşullar ne olursa olsun AB'den uzaklaşmamasının önemli bir husus belirten Altındağ, "Zira bugün AB'nin alternatifi olabilecek bir oluşum olduğuna inanmıyoruz. Bu anlamda AB sürecinde yeni bir faslın daha müzakereye açılacak olmasını anlamlı, sürecin canlı tutulması bakımından çok önemli görüyoruz." ifadelerini kullandı.

Altındağ, AB'nin de Türkiye'ye karşı tavrını mutlaka değiştirmesi gerektiğine dikkati çekerek, AB'nin Türkiye'ye yönelik çifte standardının kabul edilemez boyutlara ulaştığını kaydetti.

AB'nin, üyelik başvurusunda bulunduğu günden bu zamana kadar çeşitli gerekçelerle Türkiye'yi Birliğin kapısında bekletmesini "insafsızlık" olarak nitelendiren Altındağ, "Birliğin ülkemize yönelik haksız tavrı ve tarzından vazgeçmesi, AB'nin geleceği için büyük önem taşıyan Türkiye'ye karşı yapıcı kararlarla üyeliği hızlandırması elzemdir." değerlendirmesinde bulundu.

Yorumlar