Anadolujet, Malatya-Ankara sefer sayısını düşürüyor

Anadolujet, Ankara-Malatya hattında haftada iki kez düzenlenen doğrudan uçak seferlerini 1 Haziran’dan itibaren bir sefere düşürmeye karar verdi. Uçak seferlerinin düşürülmesi CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba ile iş dünyasının...

Google Haberlere Abone ol
Anadolujet, Malatya-Ankara sefer sayısını düşürüyor

Anadolujet, Ankara-Malatya hattında haftada iki kez düzenlenen doğrudan uçak seferlerini 1 Haziran’dan itibaren bir sefere düşürmeye karar verdi. Uçak seferlerinin düşürülmesi CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba ile iş dünyasının tepkisini çekti.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba ile Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) yönetim kurulu, Ulaştırma Bakanı Lütfü Elvan, THY Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu ile THY Genel Müdürü Temel Kotil’e mektup göndererek, karardan geri dönülmesini istedi.

Veli Ağbaba, Malatya’nın sağlık, kültür, sanayi alanında bölgenin çekim merkezi olduğunu belirterek, sefer sayısını düşürmenin şehri cezalandırmak anlamına geleceğini belirtti. Sefer sayısının artırılması için geçtiğimiz yıl nisan ayında THY yönetiminden talepte bulunduğunu anımsatan Ağbaba, bunu üzerine 1 Mayıs 2013’te Malatya-Ankara hattında doğrudan iki uçak seferi başlatıldığını hatırlattı.

İki uçak seferini bire indirme kararının tekrar düşünülmesi gerektiğini vurgulayan Ağbaba, şöyle devam etti: “Malatya, Doğu Anadolu Bölgesi’nin hızla gelişen ve büyüyen kentlerinden biridir. 762 bin 538 kişilik nüfusu ile bölgenin en büyük şehirlerinden biridir. 30 Mart yerel seçimlerine büyükşehir belediyesi statüsüyle girmiştir. Sağlık, kültür, sanayi alanında bölgenin çekim merkezidir. Ayrıca, Malatya Havaalanı sadece Malatya'ya değil bölge il ve ilçelerine de hizmet etmektedir. Belirttiğim nedenlerle, Ankara-Malatya arasındaki uçak seferlerinin, sebebi ne olursa olsun azaltılması kabul edilemez. Alınan karar Malatya’yı cezalandırmak anlamına gelmektedir. Sefer sayısının azaltılması uygulamasından vazgeçilmesini talep ediyoruz.” dedi.

MTSO yönetimi tarafından THY yöneticilerine gönderilen mektupta da “Saat uyuşmazlığı nedeniyle, THY Yönetim Kurulu tarafından alınan bu karar, ilimiz ekonomisini de olumsuz yönde etkileyecektir. Son yıllarda gerek ekonomik gelişmişliği, gerekse aldığı yatırımlarla dikkatleri üzerine toplayan ilimizin ödüllendirilmesi gerekirken, alınan böyle bir karar kentin geleceğini ve gelişmişliğini olumsuz etkileyecektir.” denildi.

CİHAN

Yorumlar