Anadolu OSB Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay:

- "Anadolu OSB, bünyesinde yaşayan tüm hayvanların doğal yaşam sürelerini sağlıklı şekilde tamamlamaları için yeni uygulamalara gitti ve hayvanları koruma altına aldı"

Google Haberlere Abone ol
Anadolu OSB Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay:

ANKARA (AA) - Anadolu Organize Sanayi Bölgesi (Anadolu OSB) Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Kutsi Tuncay, bünyelerinde yaşayan tüm hayvanların doğal yaşam sürelerini sağlıklı şekilde tamamlamaları için yeni uygulamalara gittiklerini ve hayvanları koruma altına aldıklarını bildirdi.

Tuncay yazılı açıklamasında, her sanayi kuruluşunun Hayvan Hakları Evrensel Beyannamesi'ni göz önünde bulundurması gerektiğine işaret etti.

Anadolu OSB'nin bünyesinde yaşayan tüm hayvanların doğal yaşam sürelerini sağlıklı şekilde tamamlamaları için yeni uygulamalara gittiğini belirten Tuncay, bölgedeki hayvanları koruma altına aldıklarını vurguladı. Bölgede sahipsiz ve başıboş hayvanlar için ilgili belediyeyle düzenli işbirliği yaptıklarına değinen Tuncay, ayrıca besleme üniteleri ve barınma yerleri oluşturduklarına da dikkati çekti.

Tuncay, kuruluşlarından itibaren doğa uyumlu tasarımlar konusunda stratejik ve etkin yaklaşımlara sahip olduklarını ifade ederek şunları kaydetti:

"Fabrikalardan önce bataklığa dönüşmüş Uyuz Gölü'nü, gölet haline getirdik ve bu göleti 7 bin 500'ten fazla ağaçla çevreleyerek koruma altına aldık. Bölgede kontrol dışı avcılığı yasakladık. 'Empati' sloganıyla bölgede başlattığımız bu çalışmaya katılımcılarımız da omuz verdi. Fabrikalar kendi sahalarında birçok evcil hayvana beslenme ve barınma imkanı sağladı."


Yorumlar