Anadolu EXPO ihracat kapısı olacak

İzmir’de 22-25 Mayıs 2014 arasında düzenlenecek Anadolu EXPO 1. Canlı Besi ve Süt Hayvanları, Süt ve Et Teknolojileri Fuarı, 36 ülkeden profesyonel alım heyetlerini ağırlayacak.

Google Haberlere Abone ol
Anadolu EXPO ihracat kapısı olacak

İzmir’de 22-25 Mayıs 2014 arasında düzenlenecek Anadolu EXPO 1. Canlı Besi ve Süt Hayvanları, Süt ve Et Teknolojileri Fuarı, 36 ülkeden profesyonel alım heyetlerini ağırlayacak. Türkiye’nin ilk ve tek canlı hayvan fuarı niteliğindeki organizasyon, İzmir Ülkü Yarış Pisti’nde açık alanda yapılacak. Türkiye’nin süt üretimde lider bölgesi olan İzmir, büyükbaş ve küçükbaş hayvancılığın da önemli merkezlerimizden biri olarak, bu dev organizasyona evsahipliği yapacak.

Çeşitli ülkelerden gelecek alım heyetleri fuarı ziyaret ederek, Türk katılımcılarla ikili görüşmeler yapacak. İthalat ve ihracat bağlantıları kurulacak. Ege İhracatçılar Birliği (EİB) aracılığıyla alım heyeti organizasyonları düzenlenecek. Fuara gelecek alım heyetleri için İngilizce, Fransızca, Almanca ve Arapça dillerinde rehberlik hizmetleri verilecek. Bu arada yurtdışındaki hayvancılık fuarları ziyaret edilerek, Anadolu EXPO tanıtılıyor.

Organizasyonu hazırlayan Platform Fuarcılık Genel Müdürü Gül Ceylan, yaptığı açıklamada. “Fuarın temasını ‘Gençlik’ olarak belirledik. Modern teknolojinin kullanıldığı hayvancılık işletmeleri, aile işi olarak devam ettirilebilir. Böylece hayvancılık gelişir ve daha kârlı hale dönüşür. Bu nedenle de çocuklarımızı, gençlerimizi hayvancılığa özendirmek çok önemli.” dedi. Türk hayvancılık sektörünün gelişimi adına ihtisas fuarı niteliğinde planlanan fuar, gelecek yıllarda daha da büyüyerek devam edecek. CİHAN

Yorumlar