'Ana gündem ekonomi olduğunda Türkiye hep yukarı doğru sıçrama yaptı'

Kayseri Sanayi Odası (KAYSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Boydak, ana gündemin ekonomi olması gerektiğini vurgulayarak, “Ana gündemin ekonomi olduğu zamanlarda Türkiye olarak biz hep yukarıya doğru sıçrama yaptı.

Google Haberlere Abone ol
'Ana gündem ekonomi olduğunda Türkiye hep yukarı doğru sıçrama yaptı'

Kayseri Sanayi Odası (KAYSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Boydak, ana gündemin ekonomi olması gerektiğini vurgulayarak, “Ana gündemin ekonomi olduğu zamanlarda Türkiye olarak biz hep yukarıya doğru sıçrama yaptı. Özellikle sanayiciler olarak ana gündemin ekonomi olacağı zamanları bekliyoruz. Bunu istiyoruz, hakkımız da var.” dedi.

KAYSO aralık ayı olağan meclis toplantısı Novotel’de yapıldı. Toplantıya, meclis üyeleri, disiplin kurulu üyeleri ve meslek komitesi üyeleri katıldı. Toplantının açılış konuşmasını KAYSO Meclis Başkanı Nureddin Okandan, Yönetim Kurulu Başkanımız Mustafa Boydak’a başsağlığı dileyerek sözlerine başladı. Geçen ay yaptığımız sanayi gecemize katılan başta Başbakan Yardımcısı Ali Babacan ve TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu olmak üzere tüm katılımcılara teşekkür eden Okandan, KAYSO’ya ve Kayseri’ye yakışır bir organizasyon yaptıklarını belirterek, bir takım eksikliklerin olabileceğini ancak her geçen yıl daha iyisini yapma gayretinde olduklarını söyledi. Okandan, sanayiciler olarak önümüzdeki günlerde yapılacak seçimlerin saygı, sevgi ve hoşgörü içerisinde, Kayseri’ye yakışır bir şekilde geçmesini istediklerini belirterek tüm katılımcıların 2014 yılını kutladı.

Daha sonra konuşmasını yapmak üzere kürsüye gelen KAYSO Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Boydak, kayınvalidesinin vefatından dolayı kendisini yalnız bırakmayan herkese teşekkür etti. Bu ay bütçe ayı olduğunu ve bütçeyi yaparken ince eleyip sık dokuduklarını belirten Boydak, bütçelerde her zaman esneme payı olduğunu, Oda olarak makul ve denk bir bütçe yaptıklarını belirterek, bu dönem gelirlerini biraz daha artırma, giderlerini ise daha makul hale getirme gayreti içerisinde olacaklarını söyledi.

Türkiye’nin ana gündeminin ekonomi olması gerektiğinin altını çizen Başkan Boydak, “2014 yılının 2013 ten daha başarılı geçmesi için mücadele edeceğimizi ifade etmem lazım. Gelecek senenin zorluklarla geçeceğini ancak ümitli olduğumuzu ifade etmiştik, bu düşüncemizi aynen koruyoruz. Yılın ilk çeyreğinde rakamlarımızda istediğimiz ivmeyi yakalayamasak da biz tekrardan Türkiye’nin büyüme trendini aynen devam ettireceğini biliyoruz. Malum içerisinde bulunduğumuz süreçte bir takım karşılıklı gergin ortam olmasına rağmen ana gündemin ekonomi olduğu zamanlarda biz hep Türkiye olarak yukarıya doğru sıçrama yaptık. Özellikle sanayiciler olarak ana gündemin ekonomi olacağı zamanları bekliyoruz. Bunu istiyoruz, hakkımız da var. Ülkemizin yükünü bizler özel sektör çekmekteyiz. Özel sektörün durağanlaşması demek gelirlerin azalması işsizliğin artması anlamına gelir ki bunları da biz istemiyoruz. Ana gündemin uzun sürmeden ekonomi olduğu zamanları yakalayacağımıza inanıyorum. Bu zamanların da geçici bir dönem olduğunu düşünmek istiyoruz. Ana gündem ekonomi olursa, memlekette zenginlik olur bu zenginlik her tarafta yayılır. Az da olsa istifade sağlanır. Bunu da bekliyoruz” dedi.

Nakit akışlarının iyi ayarlanması ve fazla risk alınmaması gerektiğini ifade eden Boydak, ekonomimizde hala kırılganlıklar olduğunu ve siyasi gelişmelerden etkilendiğini, Türkiye’nin dış kaynaklarla fonlanma ihtiyacının devam ettiğini belirterek, bu gibi iniş çıkış dönemlerinde firmaların korunması gerektiğinin altını çizdi.

-TÜRKİYE’DE KAMUNUN EKONOMİDEKİ AĞIRLIĞI AZALDI

Türkiye’de kamunun ekonomideki ağırlığının 12 yıl öncesine göre azaldığını, ancak bunun yeterli olmadığını kaydeden Boydak, “ Kamunun ekonomideki ağırlığının daha da azalması gerekiyor. Bu azalma ile bizim özellikle ekonomideki etkinliğimiz ve verimliliğimiz artmış oluyor. Birçok özelleştirmeler yapıldı ama hala kamu ağırlıklı yatırımlar var. Alt yapı, sağlık, eğitim gibi. Önümüzdeki dönemlerde Türkiye modern dünya nereye gidiyorsa oraya yolunu bulup, devam edecektir. Bununla birlikte daha şeffaf ve hesap verebilir kamu idaresi de ortaya çıkmış olacaktır” diye konuştu.
CİHAN

Yorumlar