Amerikalı 17 şirketten Türkiye'ye medikal ziyaret

Amerikalı 17 şirket, medikal teknolojiler konusunda 4-8 Mayıs tarihleri arasında Türkiye’yi ziyaret edecek. ABD Global Pazarlardan Sorumlu Ticaret Bakan Yardımcısı ve ABD-Uluslararası Ticaret Genel Direktörü Arun Kumar başkanlığındaki iş...

Google Haberlere Abone ol
Amerikalı 17 şirketten Türkiye'ye medikal ziyaret

Amerikalı 17 şirket, medikal teknolojiler konusunda 4-8 Mayıs tarihleri arasında Türkiye’yi ziyaret edecek. ABD Global Pazarlardan Sorumlu Ticaret Bakan Yardımcısı ve ABD-Uluslararası Ticaret Genel Direktörü Arun Kumar başkanlığındaki iş adamları heyeti Ankara, İstanbul ve İzmir’de görüşmeler yapacak.

Üst düzey yetkililerle ve özel sektör kurumlarıyla Türkiye’deki iş fırsatlarını hızlandırma konusunda görüşecek olan ABD’li şirketlerin; pazara dair bilgiler edinip, endüstri alanında bağlantılar kuracağı, iş stratejilerini pekiştireceği ve ABD-Türkiye arasındaki iş birliğini artırmak amacıyla hazırlanan projeler üzerinde çalışacakları ifade edildi.

Türkiye, geçtiğimiz 10 yılda sağlık hizmetleri inşasına 5 milyar dolar kadar yatırım yaptı. Bir kamu-özel sektör ortaklık girişimi de ülke çapında 29 entegre sağlık kampüsünün yapımını öngörüyor. Türkiye’deki medikal donanım ve malzeme pazarının 2015 yılına kadar, bu sağlık kampüsleri tamamlandıkça, 3 milyar dolarlık büyüklüğe ulaşması bekleniyor.

CİHAN

Yorumlar