Amazon şimdi de gıda işine el attı

Amerikalı internet alışveriş devi Amazon şimdi de gıda satışına başlayacağını duyurdu.

Google Haberlere Abone ol
Amazon şimdi de gıda işine el attı

Amerikalı internet alışveriş devi Amazon şimdi de gıda satışına başlayacağını duyurdu. Daha önce pek çok yeniliğe imza atan ABD’li online alışveriş devi, “Amazon Dash” adını verdiği bir uygulama ile internet üzerinden gıda satışları için testlere başladı.

Almanya’da yayın yapan Chip adlı bilişim sitesinin aktardığı habere göre, sistem iki bölümden oluşuyor. İlk olarak müşterinin hangi gıdayı almak istediğine dair önüne konulan bir alışveriş listesi ve üzerinde bulunan barkodlar. Diğeri ise Amazon’un soğuk hava depolarında bulunan gıdaların müşteriye gönderilmesi.

Uygulamanın en ilginç yönü ise, müşterilere daha önceden verilecek çubuk şeklindeki barkod tarayıcısıyla müşteri evinde biten ürünün kutusu veya ambalajı üzerindeki barkodunu taradıktan sonra sipariş verebilecek.

Müşteri internet üzerinden yaptığı alışverişten sonra bu bilgiler Amazan’un depolarındaki bilgisayarlara iletilecek, ardındand a müşterinin cep telefonu veya bilgisayarında onaya sunulacak.

Bu süreç tamamlandıktan sonra da gıda soğuk hava depolarından bir gün içinde müşteriye ulaştırılacak. Ancak söz konusu uygulamadan faydalanabilmek için Amazon’un dağıtım ağına üye olmak gerekiyor.

Uygulama şimdilik ABD’nin San Francisco ve Los Angeles’ta başlatılırken, internet üzerinden yapılabilecek alışveriş listesinde 500 binden fazla gıda bulunuyor.

Amazon’un bu iki şehirde yapacağı testlerden sonra elde edilecek sonuçlara göre, gıda satışı hem Amerika’da hem de Almanya başta olmak üzere dünyanın diğer ülkelerinde başlayacak. CİHAN

Yorumlar