Amazon, en değerli 4'üncü şirket oldu

- Amazon'un piyasa değeri 363,6 milyar dolara yükseldi

Google Haberlere Abone ol
Amazon, en değerli 4'üncü şirket oldu

NEW YORK (AA) - ABD'li e-ticaret devi Amazon, hisse senetlerindeki artış sayesinde dünyanın en değerli 4'üncü şirketi haline geldi.

AA muhabirinin derlediği verilere göre, geçen hafta ikinci çeyrek net kar ve gelirinin beklentilerin üzerinde gelmesinin ardından, Amazon'un hisse başına değeri bugün New York borsasında yüzde 1,5'lik artışla 770,50 dolara kadar yükselirken, şirketin piyasa değeri toplam 363,6 milyar dolara ulaştı.

Daha önce 4'üncü sırada bulunan ABD'li enerji devi ExxonMobil'in hisse başına değeri ise bugün yüzde 3 azalışla 86,31 dolara kadar düştü ve firmanın piyasa değeri toplam 357,9 milyar dolara kadar geriledi.

Amazon'un piyasa değeri, ExxonMobil dışında, Facebook ve Berkshire Hathaway'i de geride bıraktı.

Bugün New York borsasına düşüşle başlayan sosyal paylaşım sitesi Facebook 356 milyar dolarlık piyasa değeriyle 6'ıncı, Berkshire Hathaway Holding ise 355 milyar dolarla 7'inci sırada geliyor.

Dünyanın en değerli şirketi Apple 567,5 milyar dolarla zirvedeyken, Google'un bağlı olduğu Alphabet yaklaşık 533 milyar dolarla ikinci, Microsoft ise 438,3 milyar dolarlık piyasa değeriyle üçüncü sıradaki yerlerini koruyor.

- İkinci çeyrek net kar ve gelirlerinde artış

Amazon, geçen hafta açıkladığı 2016 ikinci çeyrek bilançosunda, gelirinin geçen yılın aynı döneminde göre yüzde 31 artışla 30,4 milyar dolara yükseldiğini duyurmuştu. Şirketin geçen yılın nisan-haziran döneminde geliri 23,2 milyar dolar olmuştu.

Ayrıca, geçen yılın ikinci çeyreğinde 92 milyon dolar net kar elde eden Amazon, bu yılın aynı döneminde 857 milyon dolarlık net kar açıklamıştı.



Yorumlar