Altıntaş: Vergi ödevini yerin giterme bilinci oluşturulmalı

Karadeniz İşadamları Derneği (KARGİD) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Yaşar Altıntaş, bir ülkenin kalkınması, insanların refah seviyelerinin yükselmesi, milli gelirden daha fazla pay alması ve enflasyonun etkisiz hale getirilmesinin, toplanan verginin büyük.

Google Haberlere Abone ol
Altıntaş: Vergi ödevini yerin giterme bilinci oluşturulmalı

Karadeniz İşadamları Derneği (KARGİD) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Yaşar Altıntaş, bir ülkenin kalkınması, insanların refah seviyelerinin yükselmesi, milli gelirden daha fazla pay alması ve enflasyonun etkisiz hale getirilmesinin, toplanan verginin büyüklüğü ile gerçekleşeceğini belirtti.

Altıntaş, Vergi Haftası münasebetiyle yaptığı açıklamada, bir ülkenin kalkınması, insanların refah seviyelerinin yükselmesi, milli gelirden daha fazla pay alması ve enflasyonun etkisiz hale getirilmesinin, toplanan verginin büyüklüğü ile gerçekleşeceğini belirtti. Altıntaş, “Vergi ödevinin zamanında ve tam olarak yerine getirilmesiyle sağlık, ulaşım, haberleşme, enerji, altyapı ve üst yapı yatırımları ile yine bizlere dönecektir. Bizler bugün vergimizi verebilmenin haklı gururunu yaşıyoruz.” dedi.

Vatandaşların, vergiyi gönüllü olarak ödeme alışkanlıklarının artırılması yanında, geleceğin büyükleri gençler arasında vergi bilincinin oluşturulmasının önemine işaret eden Altıntaş, “Çocuklarımızdan başlayacak ve tüm vatandaşlarımıza yaygınlaştırılacak bir vergi bilinci ülkemizi, özlediğimiz ve amaç olarak gördüğümüz güçlü ve lider bir Türkiye konumuna getirecektir.” ifadelerini kullandı. Altıntaş, faaliyetlerin tamamı kayıt altına alınmış, belge düzenine uyan, kazançlarını, yaptığı işin potansiyel ve büyüklüğü ile uyumlu olarak doğru beyan eden, ödenmesi gereken vergisini zamanında ödemiş olmanın gururunu ve onurunu yaşayan iş adamı arkadaşlarını ve vatandaşları kutladığını ifade etti. CİHAN

Yorumlar