Altının onsu yaklaşık 2 ayın en düşük seviyesini gördü

İSTANBUL (AA) - Altının ons fiyatı bugün Asya piyasalarında 1.211,6 dolara kadar gerileyerek yaklaşık 2 ayın en düşük seviyesini gördü. Asya piyasalarında...

Google Haberlere Abone ol
Altının onsu yaklaşık 2 ayın en düşük seviyesini gördü

İSTANBUL (AA) - Altının ons fiyatı bugün Asya piyasalarında 1.211,6 dolara kadar gerileyerek yaklaşık 2 ayın en düşük seviyesini gördü.

Asya piyasalarında güne 1.220 doların üzerinde başlayan altının ons fiyatı, Japonya'da açıklanan enflasyon verisinin yüzde 0,3 azalışa işaret etmesinin ardından düşüşe geçerek, 1 Nisan'dan bu yana gördüğü en düşük seviye olan 1.211,6 dolara kadar geriledi. Bu seviyeden gelen tepki alımlarıyla kayıplarının tamamını telafi eden ons altın, saat 10.20 itibarıyla 1.221,1 dolar seviyelerinde dengelendi.

Altının gram fiyatı ise, ons fiyatındaki dalgalanma ve dolar kurundaki yükselişin etkisiyle 115,5 liraya çıktı. Dün 115,0-116,6 lira aralığında dalgalı bir seyir izleyen gram altın, günü yüzde 0,47 azalışla 115,1 liradan tamamlamıştı.

AA Finans Analisti İslam Memiş, bu hafta genelinde ABD verilerinin güçlü gelmesi ve ABD Merkez Bankası (Fed) üyelerinin açıklamalarıyla düşüş trendine giren altın fiyatlarının, dün de aynı nedenlerle satış baskısı altında kaldığını kaydetti.

Olumlu gelen veriler ve açıklamalardan sonra piyasalarda Fed'in haziranda faizleri yükselteceği beklentisinin arttığına dikkati çeken Memiş, "Fed herhangi bir nedenle yine faizleri artırmaz ise altın fiyatları kaldığı yerden yükselişine devam edebilir." ifadelerini kullandı.

Memiş, altının ons fiyatında 1.210 dolar seviyesinin, gram altında ise 114 lira seviyesinin destek olarak izleneceğini, bugün saat 15.30'da açıklanacak ABD'de açıklanacak büyüme verisinin de piyasaların yönü üzerinde belirleyici olacağını kaydediyor.

Şu dakikalarda Kapalıçarşı'da çeyrek altın 190 lira, Cumhuriyet altını ise 775 liradan satılıyor.

Yorumlar