Altının Gramı 100 Lirayı Aştı

Altının gram fiyatı, küresel piyasalarda artan dolar talebine bağlı olarak dolar/TL'nin tarihi yüksek seviyeleri görmesinin etkisiyle bir ayın ardından 100 TL'yi aştı.

Google Haberlere Abone ol
Altının Gramı 100 Lirayı Aştı

ltının gr. fiyatı, küresel piyasalarda artan dolar isteklerine bağlı şekilde dolar/TL'nin tarihsel yüksek seviyeleri görmesinin etkisiyle bir ayın arkasından yine 100 TL'yi aştı.

GÜNE HIZLI BAŞLADI

Güne, uluslararası piyasada 1.200,05 dolardan başlayan altının ons fiyatı en yüksek 1.206,06'yı görse de umumi şekilde yatay bir seyir seyrederek 1.200 doların derhal üstünde muamele görüyor. Doların küresel çapta paha kazanmaya devam etmesi öteki emtialarla müşterek altının ons fiyatı üstünde baskı oluştururken, dolardaki değerlenme TL bazında altının süratli bir biçimde yükselmesine sebep oldu.

DAHA DA YÜKSELEBİLİR

Analistler, yarın açıklanacak ABD ziraat dışı istihdam verisinin altın fiyatının seyri üstünde belirleyici olacağını belirterek, teknik şekilde altının ons fiyatında 1.190 doların destek, 1.218 doların ise direnç konumunda olduğunu ve bu seviyelerin kırılması durumunda, kırılmanın yönüne kıyasla hareketin ivme kazanabileceğini dile getiriyor.

100 LİRAYI AŞTI

Yurt içerisinde ise takribî iki haftadır dolar/TL'nin süratli yükselişinin etkisiyle paha ele geçiren altının gramı bugün 100 lirayı aştı. Altının gr. fiyatı bugün 100,34'ü görerek 5 Şubat'tan beri en yüksek seviyesini gördükten sonra bu dakikalarda 100,10 lira düzeyinden muamele görüyor.

DİRENÇ 101 LİRA DA

Analistler, altının gr. fiyatında dolar/TL'deki hareketin belirleyici olmaya devam edeceğini belirterek, teknik şekilde 101 TL'nin direnç, 98,30 TL'nin ise destek şekilde takip edileceğini anlatım ediyor.
.

Kaynak: HABERLER.COM

Yorumlar