Altının gram fiyatı 128,4 liraya geriledi

İSTANBUL (AA) - Altının gram fiyatı, önceki kapanışa göre yüzde 1,5 düşüşle 128 lira seviyelerine geriledi. Geçen hafta hızlı yükselen dolar kuru nedeniyle...

Google Haberlere Abone ol
Altının gram fiyatı 128,4 liraya geriledi
İSTANBUL (AA) - Altının gram fiyatı, önceki kapanışa göre yüzde 1,5 düşüşle 128 lira seviyelerine geriledi.

Geçen hafta hızlı yükselen dolar kuru nedeniyle 131,81 lira ile tarihi zirvesine çıkan gram altın, haftayı 130,5 liradan tamamlamıştı.

Altının gram fiyatı yeni haftaya düşüşle başlayarak saat 11.00 itibarıyla önceki kapanışa göre yüzde 1,5 azalışla 128,4 liradan işlem görürken, Kapalıçarşı'da çeyrek altın 210 lira, Cumhuriyet altını 856 liradan satılıyor.

Altının onsu ise şu dakikalarda geçen hafta kapanışının yüzde 0,4 altında, 1.317 dolardan alıcı buluyor.

AA Finans Analisti İslam Memiş, gram altının geçen hafta yurt içi piyasalarda dolar kurunun yükselmesinin etkisiyle tüm zamanların en yüksek seviyesini test ettiğini anımsatarak, şunları kaydetti:

"Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) başarısız darbe girişimiyle piyasalarda dalgalanmalar yaşanmıştı. Bu dalgalanmalardan en çok borsa, döviz ve altın fiyatları etkilenmişti. FETÖ meydanlarda sadece insanları öldürmekle yetinmeyip Türkiye ekonomisine de zarar verdi. Dövizle ticaret yapan şirketler, düğün yapacak vatandaşlar fiyatların yükselmesiyle zarar gördü. Kur farkından olumsuz etkilenen sektörler ve vatandaşlar FETÖ'nün Türkiye'ye vermiş olduğu zararı unutmayacak. Ancak yatırımcılarımız endişe etmemeli. Altının gram fiyatının 121 lira seviyesine kadar tekrar gerileyeceğini bekliyoruz. Özellikle ağustos ve eylül aylarında düğün yapacak vatandaşlarımız varsa 121 lira seviyesini kaçırmamalarını tavsiye ediyoruz."

Memiş, altının ons fiyatının kısa vadede 1.305-1.325 dolar aralığında, gram fiyatının ise 127,50-129,00 lira aralığında işlem göreceği öngörüsünü de paylaştı.

Yorumlar