Altının gram fiyatı 127 liradan işlem görüyor

- AA Finans Analisti Memiş: - "Vatandaşlar, yatırım için biriktirdikleri döviz ve altınlarını bozmak için dün döviz büfeleri ve kuyumculara akın etti. Vatandaşlar, döviz ve altınlarını ihtiyaçtan dolayı değil FETÖ'nün planlarını bozmak için satıyorlardı"

Google Haberlere Abone ol
Altının gram fiyatı 127 liradan işlem görüyor

İSTANBUL (AA) - Altının gram fiyatı, 127 lira seviyelerinden alıcı buluyor.

Cuma günü yurt içi piyasaların kapanışında 123,15 liradan işlem gören gram altın, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminin ardından dolar kurundaki artışın da etkisiyle tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 131,18 liraya kadar çıkmıştı.

Dün yüzde 2,3 düşüşle 127,15 liradan günü tamamlayan gram altın, bugün saat 10.10 itibarıyla sınırlı yükselerek 127,4 liradan işlem görüyor. Kapalıçarşı'da çeyrek altın 208 lira, Cumhuriyet altını 850 liradan satılıyor.

Altının onsu ise şu dakikalarda yatay bir seyir izleyerek 1.330 dolarda bulunuyor.


- "Vatandaş piyasalara milli bir ders verdi"


AA Finans Analisti İslam Memiş, dün gün içinde yapılan işlemlerde piyasalara TL yetiştirmekte zorlandıklarını vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Vatandaşlar, yatırım amaçlı biriktirdikleri döviz ve altınlarını bozmak için dün döviz büfeleri ve kuyumculara akın etti. Döviz büfeleri ve kuyumcular bu satışlara hazırlıksız yakalandı. Vatandaşlar dövizlerini ve altınlarını ihtiyaçtan dolayı değil FETÖ'nün planlarını bozmak için satıyorlardı.

Döviz ve altınlarını satıp TL'ye dönen müşterilerimize neden sattığını sorduğumuzda, 'elimdeki birikimle çok paralar kazanacağımı bilsem bile ben bugün TL alacağım, FETÖ ve destekçilerine ders vermek için böyle yapmamız şart' diye cevap verdi. Biz de bu diyaloglardan yola çıktığımızda dün Türkiye piyasalarının en milli gününü geçirdiğine şahitlik etmiş olduk. Vatandaş piyasalara milli bir ders verdi."

Memiş, altının ons fiyatının 1.325-1.338 dolar aralığında dalgalanabileceğini, gram altın fiyatının ise 125-127 lira bandında işlem görebileceğini de sözlerine ekledi.

Yorumlar