Altının gram fiyatı 115 liranın üzerinde işlem görüyor

İSTANBUL (AA) - Altının gram fiyatı yatay seyrini sürdürerek 115 liranın üzerinde dengelendi. ABD dün açıklanan verilerinin ardından 115,7 liraya kadar...

Google Haberlere Abone ol
Altının gram fiyatı 115 liranın üzerinde işlem görüyor

İSTANBUL (AA) - Altının gram fiyatı yatay seyrini sürdürerek 115 liranın üzerinde dengelendi.

ABD dün açıklanan verilerinin ardından 115,7 liraya kadar yükselen gram altın, günü önceki kapanışa göre yüzde 0,65 artışla 115,2 liradan tamamladı. ABD'de dün açıklanan kişisel harcamalar verisinin, son 7 yılın en yüksek artışını kaydetmesinin ardından dolar endeksi yükseliş eğilimini sürdürürken, altının ons fiyatının da yüzde 0,84 prim yaparak 1,215,4 dolara çıkması dikkati çekti.

Bugün Asya ve Avrupa'da açıklanan imalat verilerinin genel olarak beklentilere yakın gelmesi sonrasında piyasalarda yatay bir seyir izleniyor. Saat 11.20 itibarıyla altının ons fiyatı 1.216 dolar seviyesinden alıcı bulurken, gram altın ise 115,4 liradan işlem görüyor.

AA Finans Analisti İslam Memiş, altın fiyatlarındaki düşüş eğiliminin, bu hafta yerini tepki alımlarına bıraktığını belirterek, altının gram fiyatında yükselişin 117 lira seviyesine kadar devam edebileceğini ancak haziran ayında agresif yükselişler beklemediğini dile getirdi.

Dolar kurunun haziranda ABD Merkez Bankası (Fed) etkisiyle geniş bir bantta hareket edebileceğini aktaran Memiş, teknik açıdan bakıldığında altının ons fiyatında kısa vadede 1.180 - 1.260 dolar bandının izleneceğini kaydetti.

Şu dakikalarda Kapalıçarşı'da çeyrek altın 190 lira, Cumhuriyet altını ise 770 liradan satılıyor.

Yorumlar