Altında Yükseliş

Altın, Çin'de talebin arttığına ilişkin işaretler ve ABD faizlerine ilişkin beklentiler ile birikte haftalık kazanca yöneldi.

Google Haberlere Abone ol
Altında Yükseliş

Altın, Çin'de ilginin artmakta olduğuna ait semboller ve yatırımcıların ABD faizlerinin görünümüne ait değerlendirmeleri ile birlikte, bir ayı aşkın süredir ilk kere haftalık kazanca yöneldi.

DIŞ PİYASA

Spot altın yüzde 0.2 yükselişle ons başına 1,211.76 dolara kadar çıktıktan sonra, Singapur saati ile 12:55'te, 1,209.36 dolara geldi. Altın bu hafta yüzde 0.6 yükseldi ve 23 Ocak'tan bu güne kadar ilk kere haftayı kazançla geçmeye hazırlanıyor. Fiyatlar Şubat ayında yüzde 5.8 düştü.

ANALİZ

Fed Başkanı Janet Yellen, bu hafta yaptığı izahatda, getiri artırımı için süre çizelgesinin esnek olduğunu bir kere daha vurguladı. Yellen Salı günü, Fed'in 'sabırlı' olmaya ait taahhüdünün, 'en az önümüzdeki birkaç' toplantıda getiri artırımı ihtimalinin düşük bulunduğu anlamına geldiğini tekrarladı. Çin'in Hong Kong'dan net altın ithalatı geçen ay Aralık ayına oranla artış gösterdi ve Şanghay Altın Borsası'nda gösterge kontratın muamele hacmi Perşembe günü yüzde 32 arttı.

UZMAN GÖRÜŞÜ

Kotak Commodity Services Ltd., bilgilendirme notunda, 'Altın 1,200 doların üstünde tutunmayı başardı, zira son yedi haftanın en düşüğüne düşme kimi alım beğenisini tetiklemişti,' dedi ve 'Altın dar bir bantta devinim ediyor, sebebi ise saha Fed'in nakit politikası duruşunu anlamaya çalışıyor' biçiminde görüş bidirdi.

GÜNCEL FAİZ ORANLARI İÇİN TIKLAYIN

Kaynak: HABERLER.COM

Yorumlar