Altında Büyük Yükseliş

Dün iç piyasada gramı 100 liranın üstüne çıkan altın, ABD'de bugün açıklanacak olan tarım dışı istihdam verisi öncesi 1,200 dolar civarında dalgalanıyor.

Google Haberlere Abone ol
Altında Büyük Yükseliş

Altın, ABD'de bugün açıklanacak bulunan maaş istihdam verileri öncesi, yatırımcıların ABD'de faizlerin artırılacağı beklentilerini değerlendirmeleri ile birlikte, 1,200 dolar dolaylarında seyretti ve haftayı kayıpla geçmeye yöneldi.

DIŞ PİYASA

Spot altın, dünkü seviyesi bulunan ons başına 1,198.40 doalrdan bugün Singapur saati ile 12:47'de 1,200.01 doalra geldi. Fiyatlar dün 2 ocak'tan beri ilk defa 1,200 dolar düzeyinin altında kapandı. Altın bu hafta yüzde 1.1 kıymet kaybetti ve son altı haftada beşinci defa defa düşüşe yöneldi.

İÇ PİYASA

Dün iç piyasada gramı 100 liranın üstüne çıkan altın, piyasının açılması ile sabah saatlerinden itibaren yükselişine devam ediyor.

ABD ETKİLEYEBİLİR

Yatırımcılar, Fed'in sıfır seviyesi yakınındaki faizi ne süre yükseltmeye başlayacağına ait ipuçları edinebilmek için ekonomik verileri dikkatle izliyor. Bugün açıklanacak bulunan verilerin, ABD'de işverenlerin Şubat ayında önceki aya oranla daha az insana iş sağladığını göstermesi beklenirken, işsizlik oranının yüzde 5.6'ya düşmesi öngörülüyor. ABD merkez bankası getiri artırımlarının zamanlamasına odaklanırken, Avrupalı siyaset yapıcılar teşvikleri artırıyor. Bu durum, doların en az 10 senenin en canlı seviyesine çıkmasına destekçi olurken, euro ile fiyatlanan altın üst üste ikinci haftayı da kazançla geçmeye yöneldi.

UZMAN GÖRÜŞÜ

Phillip Futures Pte kazanç analisti Howie Lee, 'Güçlü ziraat dışı istihdam verileri altında katı ve keskin düşüşler getirebilir ve muhtemelen 1,180 dolar seviyesi görülebilir,' dedi ve 'Eğer ziraat dışı istihdam 230,000'in altında kalırsa, altın 1,230 dolara ralli yapabilir 'şeklinde görüş bildirdi.

GÜNCEL FAİZ ORANLARI İÇİN TIKLAYIN

Kaynak: HABERLER.COM

Yorumlar