Altında büyük düşüş!

Altının fiyatı değer kaybetmeye devam ediyor. Çeyrek altın 174 liradan 166 liraya gerilerken, gram altın da 100 liradan satışa sunuluyor.

Google Haberlere Abone ol
Altında büyük düşüş!

Altın, ABD'de iyileşen konut piyasasının yüksek faizler için durumu güçlendireceği tahminlerine bağlı olarak, son bir haftanın en düşük seviyesine geriledi.


Fed'in Haziran ayı içinde faiz artırımına gitmeyeceğine dikkatleri çekmesinin ardından gerçekleştirdiği kazançlarını korudu. İç Piyasada ise gramı 101'den 100 lira seviyesine geriledi.

Analiz

ABD' dün akşam açıklanan 28-29 Nisan toplantısının verilerine göre, Fed yetkilerinin çoğu, Haziran ayında açıklanacak verilerin, 2006 yılından bu yana yapılacak ilk faiz artırımını garanti altına almaya yetecek kadar gücünün olmadığını düşünüyor. Verilere göre, Fed'in, ilk çeyrekteki duraklamasının sonrasında, ekonominin yukarı yönde hareketleneceğinin düşündüğünü belirtti. ABD merkez bankasının düşüncelerine göre bir sonraki sinyal, Fed Başkanı Janet Yellen'ın Cuma günü Providence, Rhode Island'a ekonomik görünüm hakkında yapacağı konuşmada belli olacak.







Yorumlar