Altın Yemen Yüzünden Uçtu

Altın, Orta Doğu'daki gerilimin güvenli varlık olarak nitelendirilen altına talebi artırması ile 1,200 doların üzerine arttı.

Google Haberlere Abone ol
Altın Yemen Yüzünden Uçtu

Altın, Suudi Arabistan ve müttefiklerinin Yemen'deki hedefleri bombalamasının arkasından güvenli varlık talebinin artarak çoğalması ile ons başına 1,200 doların üstüne arttı.

DIŞ PİYASA

Spot altın, yüzde 0.4 kadar yükseliş göstererek ons başına 1,200.46 dolar ile 6 Mart'tan buyana en yüksek seviyeye ulaştı ve Singapur saati ile 11:35'te 1,198.96 dolardan muamele gördü. Kıymetli madeni yükselişi 7. güne taşıyarak Ağustos 2012'den buyana en uzun süreli yükseliş dönemini kaydetmeye ilerliyor.

İÇ PİYASA

Altının gr. fiyatı iç piyasada 100 liranın üstüne çıktı. Çeyrek altın fiyatı 165 lirayı geçti.

ANALİZ

Suudi Arabistan'ın güney komşusu Yemen'deki isyancıları bombalaması dikkatleri yine Orta Doğu'daki düşme çekti. Dünyanın en kocaman petrol üreticisi alanından yapılan petrol sevkiyatları tansiyonun yükselmesinden ötürü aksayabilir. Petrol New York'ta yüzde 5.6 kadar arttı. Spot altın fiyatları, Fed siyasal yapıcılarının borçlanma maliyetlerini yükseltmede acele etmeyecekleri sinyali vermelerinin arkasından geçtiğimiz 6 seans için her gün yükseliş kaydetti.

UZMAN GÖRÜŞÜ

Australia & New Zealand Banking Group Ltd. analistlerinden Victor Thianpiriya, 'Altını 1,200 dolara çıkaran en son etken Yemen'deki bombalamalar ile yükselen jeopolitik riskler oldu. Fed Başkanı Janet Yellen ABD ekonomisi hakkında biraz daha iyimser. Altın düşük seviyelerden kayda kıymet bir yükseliş kaydetti' dedi.

Kaynak: HABERLER.COM

Yorumlar