Altın Fiyatları Çakıldı, Çeyrek 3 Lira Düştü

ABD'den açıklanan istihdam piyasası verilerinin beklenenden oldukça iyi gelmesiyle altın çakıldı. Çeyrek altın ise 3 lira birden geriledi.

Google Haberlere Abone ol
Altın Fiyatları Çakıldı, Çeyrek 3 Lira Düştü

ABD'den açıklanan istihdam endüstrisi verilerinin yoğun şekilde müspet gelmesi doların ateşini yükseltirken, altın ise yılbaşından buyana en düşük seviyesine geriledi. Açıklama öncesinde 1197 dolardan işle gören altının ons fiyatı, diri verilerle katı düşerek 1175 dolar seviyesine kadar çekildi.

GRAM ALTIN 100 LİRANIN ALTINDA

Yurt bünyesinde ise dün 100 lirayı aşan altının gramı yüzde 1.17 düşerek 99.53 liraya çekilirken, gün bünyesinde 165 liraya kadar yükselen çeyrek altın ise verinin açıklanmasının peşinden 162 liraya kadar geriledi.

NEDEN DÜŞTÜ?

'Dün ABD'den açıklanan istihdam endüstrisi verileri yoğun şekilde müspet geldi. Şubat ayı ziraat dışı istihdam verisi 235 bin bulunan beklentilerin üstünde 295 bin şekilde açıklanırken, işsizlik oranı ise yüzde 5,7'den yüzde 5,5'e geriledi. Saatlik kazançlar ise yıllık bazda yüzde 2'lik bir yükseliş gösterdi.

ABD verileri öncesi 1197 dolar seviyelerinden muamele gören altın, gelen diri veriler sonrası 1175 seviyesine kadar geriledi. Önümüzdeki sürece baktığımızda 18 Mart'taki Fed toplantısı altının kaderini belirleyecek bu şeklinde duruyor. Geçtiğimiz haftadan buyana devamlı ivme ele geçiren dolar endeksi altını aşağı yönlü baskılarken, Fed toplantısında ''sabırlı'' ifadesinin kaldırılması zorunda dolardaki değerlenmenin ve altındaki var satış baskısının devamını bekleyebiliriz.

İZLENMESİ GEREKEN TEKNİK SEVİYELER…

Teknik şekilde baktığımızda altının 1197 seviyesi aşağısında kalmaya devam etmesi zorunda satış baskısının devamını bekleyebiliriz. Bu kapsamda bilhassa 1175 desteğinin kırılması zorunda 1165 seviyelerine doğru satışlar gelebilir. Diğer yandan önümüzdeki süreçte bilhassa dolar endeksinde yaşanabilecek aşağı yönlü hareketlerle ortak altın 1197 direncine doğru hareketlenebilir.

Bu seviyenin üstünde ise 1205 ve 1220 direnç seviyelerine doğru hareketler görebiliriz. 1197 dolar seviyesi aşağısında altında güçsüz seyrin devamı beklenebilir.

Kaynak: HABERLER.COM

Yorumlar