Altı ayda 566 milyon lira sabit yatırım yaptı, 2 milyarı daha var

Vodafone Türkiye üst yöneticisi (CEO’) Gökhan Öğüt, şirket olarak 6 ayda 566 milyon liralık sabit yatırım yaptıklarını söyledi. Öğüt, 2016 Nisan'ına kadar 2 milyar liralık daha yatırım yapmayı düşündüklerini de açıkladı. Şirketin...

Google Haberlere Abone ol
Altı ayda 566 milyon lira sabit yatırım yaptı, 2 milyarı daha var

Vodafone Türkiye üst yöneticisi (CEO’) Gökhan Öğüt, şirket olarak 6 ayda 566 milyon liralık sabit yatırım yaptıklarını söyledi. Öğüt, 2016 Nisan'ına kadar 2 milyar liralık daha yatırım yapmayı düşündüklerini de açıkladı. Şirketin yatırımlarından aslan payını basta 3G ve 4G olmak üzere alt yapı alacak.

Vodafone Türkiye üst yönetimi düzenlediği basın toplantısı ile geçen mali yıla ait verileri açıkladı. Şirketi CEO'su Gökhan Öğüt, burada yaptıgı açıklamada 2 milyar liralık yatırım bütçeleri olduğunu söyledi. Gecen altı ayda toplamda 566 milyon liralık yatırım yaptıklarını dile getiren Öğüt, şirket olarak, yatırımlarını teknolojik alt yapı, hizmet ve sosyal konular olmak üzere üç ana başlık altında yaptıklarını kaydetti. Ellerindeki 2 milyar dolarlık imkanı da yine başta 3G ve 4G'ye hazırlık olmak üzere alt yapı ve bu alanlarda kullanacaklarını söyledi.

Vodafone Türkiye CEO'su Gökhan Öğüt, "Çok iyi sonucları kapattık." dediği Nisan 2013- Mart 2014 arasını kapsayan mali yıl sonucları ile ilgili su bilgileri verdi:

"Toplam gelirlerde 6,4 milyar TL'lik rekor seviyeye ulaştık. Geçtiğimiz yıla göre yüzde 17'lik artışa karşılık geliyor. Bunda artan abone sayımızın çok büyük bir etkisi vardı. Mayıs ayında 20 milyon abone sayısına ulaştık. Bunun yanında data veri gelirlerinde yüzde 55'e varan artış var. Bütün bunların ötesinde faiz, amortisman, vergi öncesi karda 1,1 milyar TL'yi yakaladık. Bu rakamlar sonucunda yatırım iştahımız, verdigimiz önem daha da artıyor."

Vodafone Türkiye'nin Dijital Dönüşüm Hareketi adlı stratejik yatırım programıyla 2013-14 mali yılında elde ettigi diğer sonuçlar da şöyle:

* Bir önceki yıla göre 3,4 pazar payı kazandı, pazarın 3'te birine sahip oldu.

* 2013-14 mali yılı toplam gelirlerini yüzde 17 artırdı.

* Veri gelirlerinde yüzde 55 büyüdü.

* Akıllı telefon penetrasyonunu 11,4 puan artırarak yüzde 34'e yükseltti.

* Kurumsal segment mobil gelirlerinde yüzde 18 büyüdü. CİHAN

Yorumlar