Almanya’nın en değerli markası Mercedes

Piyasa araştırma kurumu Interbrand Almanya’nın en değerli ilk 50 markasını seçti. İlk sırada Mercedes-Benz gelirken, Deutsche Bank’ın 15. sıraya gerilemesi dikkat çekti.Almanya’nın en değerli markaları sıralamasında otomobil firmaları...

Google Haberlere Abone ol
Almanya’nın en değerli markası Mercedes

Piyasa araştırma kurumu Interbrand Almanya’nın en değerli ilk 50 markasını seçti. İlk sırada Mercedes-Benz gelirken, Deutsche Bank’ın 15. sıraya gerilemesi dikkat çekti.

Almanya’nın en değerli markaları sıralamasında otomobil firmaları ilk sıralara yerleşti. Piyasa araştırma ve danışmanlık kurumu Interbrand tarafından yapılan araştırmada ülkenin ilk 50’deki marka sıralaması yapıldı.

Buna göre, 25,55 milyar Euro ile Mercedes-Benz ülkenin en değerli markası seçilirken Bavyeralı otomobil üreticisi BMW ise 25,49 milyar Euro ile ikinci seçildi.

Listenin ilk 10 sırasında Volkswagen ve Audi gibi otomobil markaları yer aldı. Almanya’da üretilen toplam marka değeri konusunda böylelikle otomobil firmaları yüzde 40’lık pay ile ilk sırada yer aldı.

Her ne kadar Alman markaları dünya genelinde yükselen bir trende sahip değil ise de istikrarlı ve güvenilir bir çizgi tutturmuş görünüyor.

Interbrand Germany’nin patronu Nina Oswald, “Marka geliştirme ve marka yönetimi Almanya’da uzun ve köklü bir geleneğe sahip.” şeklinde konuştu.

Alman toptan ve perakende sektöründe de hafif bir hareketlilik görülüyor. Buna göre Edeka 27. sırada yer alırken, rakibi Rewe ise 41. sırada bulunuyor.

Öte yandan listenin en dikkat çekici ismi ise Deutsche Bank oldu. Skandallardan başını bir türlü kurtaramayan para kasası, 15. sıraya gerilemiş durumda.

Spor markalarında ise Adidas 9. sırada rakibi Puma ise 28. sırada kendine yer bulabildi. CİHAN

Yorumlar