Almanya'nın Baden-Württemberg eyaleti, sağlık yatırımlarını artıracak

Almanya'nın Baden-Württemberg (BW) eyaleti, 2020 yılına kadar borçlanmama prensibine sadık kalacak, ancak önümüzdeki yıl sağlık alanındaki yatırımlara da devam edecek.

Google Haberlere Abone ol
Almanya'nın Baden-Württemberg eyaleti, sağlık yatırımlarını artıracak

Almanya'nın Baden-Württemberg (BW) eyaleti, 2020 yılına kadar borçlanmama prensibine sadık kalacak, ancak önümüzdeki yıl sağlık alanındaki yatırımlara da devam edecek. Eyalet hükümeti 2014 yılı içinde bekleyen 19 hastane projesi ile mevcutların bakımı ve iyiliştirilmesi için toplam 250 milyon euro kaynak ayırdı.

Eyalet Meclisi’nde haftalık basın toplantısında konu ile ilgili bilgi veren Eyalet Çalışma ve Sağlık Bakanı Katrin Altpeter, bu tür önemli yatırımların önümüzdeki yıllarda da süreceğini belirtti. Bakan Altpeter göreve geldikten sonra hükümetin sağlık alanındanki yatırımlarının aşamalı olarak yüzde 35 oranında genişletildiğine dikkat çekerek, bu yatırımların gelecek senelerde de arttırılarak devam edeceğini söyledi.

Diğer yandan hükümetin tüm alanlarda ekonomiyi canlı tutacak yatırımlarının devam edeceğini kaydeden Başbakan Winfired Kretschamann, hükümetin altyapı aşınmasını önlemek adına sağlık, eğitim ve ekonomik alanlarına olan yatırımlarının devam edeceğini belirtti. CİHAN

Yorumlar