Almanya'nın aylık ihracatı 100 milyar Euro'ya dayandı

Alman şirketleri, ekim ayında yaptıkları ihracatta kendi rekorlarını kırdı. Mart 2012'de 98,7 milyar Euro ihracat yapan Almanya, Ekim ayında 99,1 milyar Euro ile rekor kırdı.

Google Haberlere Abone ol
Almanya'nın aylık ihracatı 100 milyar Euro'ya dayandı

Alman şirketleri, ekim ayında yaptıkları ihracatta kendi rekorlarını kırdı. Mart 2012'de 98,7 milyar Euro ihracat yapan Almanya, Ekim ayında 99,1 milyar Euro ile rekor kırdı. Ocak-Ekim arasındaki ihracat ise yüzde 0,7 oranında düştü.

Almanya’da Ekim ayı ihracat rakamları açıklandı. Buna göre, Almanya Ekim ayında 99,1 milyar Euro’luk ihracat yaptı. Sadece bir ay içinde yapılan ihracat rakamı bir rekoru da beraberinde getirdi. Daha önce bir ay içinde 98,7 milyar Euro ile Mart 2012′de ihracat rekoru kıran Almanya, bu rekoru geliştirmiş oldu.

Ekim ayında ihracat ve ithalat arasındaki fark ise 17,9 milyar Euro oldu. Buna karşın Eylül ayında Almanya, ithal ettiğinden 20,3 milyar Euro daha fazla ihraç etmişti.

Alman şirketler, en fazla ihracatı Euro Bölgesi’ne dahil olmayan Avrupa ülkelerine yaptı. Polonya yüzde 6,2′lik artışla listenin başında yer aldı.

Euro Bölgesi’ne Almanya’nın ekim ayında yaptığı ihracat ise yüzde 0,1 oranında geriledi. Avrupa dışına yapılan ihracatta da yüzde 1,3'lük gerileme görüldü.

Öte yandan bu yılın ocak ve ekim ayları arasında Almanya’nın yaptığı ihracat 917 milyar Euro olarak açıklandı. Bu miktar ihracatta yüzde 0,7′lik bir gerilemeye işaret ediyor. CİHAN

Yorumlar