Almanya'da vergi kaçakçılığına karşı cezalar artıyor

Almanya’da federal ve eyalet bazında vergi kaçakçılığına karşı daha kapsamlı çalışmalar yürütülecek.

Google Haberlere Abone ol
Almanya'da vergi kaçakçılığına karşı cezalar artıyor

Almanya’da federal ve eyalet bazında vergi kaçakçılığına karşı daha kapsamlı çalışmalar yürütülecek. Eyalet maliye bakanları önümüzdeki haftalarda vergi kaçakçılığına karşı önlem almak için bir araya gelerek fikir alışverişinde bulunacak. Toplantının ana konusu ise kendilerini ihbar eden vatandaşlara sağlanan haklar olacak. Vergi verilerini yanlış beyan eden ve daha sonra pişman olarak kendilerini ihbar eden vatandaşlar, vergi borçlarını ödeyerek suçsuz sayılıyor.

Şimdiye kadar vergi kaçakçılığına genelde beş yıl hapis cezası verilirken, yeni düzenleme ile birlikte bunun on yıla çıkması öngörülüyor. Geçen yıl kendisini ihbar eden vatandaşların sayısı, bir önceki yıla kıyasla büyük oranda yükseldi. Baden-Württemberg (BW) eyaletinde toplam 6 bin 80, Kuzey Ren Vestfalya’da (KRV) 4 bin 257 ve Bavyera’da 3 bin 900 vatandaş kendisini işlediği vergi suçundan dolayı ihbar etti.

Nisan ayında, vergi kaçakçılığı yaptığı ortaya çıkan Bayern Münih Menajeri Uli Hoeneß’in düştüğü durumun, vergi kaçıran birçok mükellef için caydırıcı olduğu tahmin ediliyor. 2010 yılının şubat ayında İsviçre’den bazı eyaletler tarafından satın alınan, İsviçre’ye vergi kaçıran kişilerin isminin bulunduğu CDler’den sonra, kendini ihbar eden kişi sayısı 60 binin üzerine çıktı. Geç vergilendirilmiş gelirlerin toplamı 3,5 milyar Euro’yu buldu.
CİHAN

Yorumlar