Almanya’da ücretler son 4 yılın en düşük seviyesinde

Almanya Federal İstatistik Dairesi, ücretlerin son 4 yılın en düşük seviyesine gerilediğini duyurdu.

Google Haberlere Abone ol
Almanya’da ücretler son 4 yılın en düşük seviyesinde

Almanya Federal İstatistik Dairesi, ücretlerin son 4 yılın en düşük seviyesine gerilediğini duyurdu. Özellikle tüketici fiyatlarında yaşanan artış, ücret artışlarının üzerinde olunca net gelirde de erime görüldü.

Federal İstatistik Dairesi, Almanya’da ücretlerin yılın ilk üç çeyreğinde yüzde 1,3 oranında arttığını ancak tüketici fiyatlarının ise yüzde 1,6 orananda yükseldiğini belirtti.

Toplam farkın çalışanlar açısından kötü haber anlamına geldiğine dikkat çeken istatistik kurumu, ücretlerin reel olarak düştüğünü ve çalışanların cebine daha az para girdiğini vurguladı.

Kurumun açıkladığı rakamlara göre, Almanya’da çalışanların aldığı aylıklar 2008′deki küresel krizden bu yana en düşük seviyesine geriledi.

Kurama göre en fazla düşüş hizmet sektöründe görüldü. Bankacılık, sigorta ve kamu sektöründe çalışanların ücretleri diğer sektörlere göre daha fazla düştü.

Öte yandan brüt ücretler bu sektörlerde ortalama 4 bin 576 Euro oldu. Enerji sektöründü 4 bin 510 Euro, telekomünikasyon branşında ise ortalama 4 bin 501 Euro olarak kayıtlara geçti. CİHAN

Yorumlar