Almanya’da televizyon vergisini ödemeyenlere haciz gelebilir

Almanya'da evinde televizyonu olsun olmasın herkesin ödemek zorunda olduğu GEZ vergisinin aksatılması halinde evlere haciz gelebilir.

Google Haberlere Abone ol
Almanya’da televizyon vergisini ödemeyenlere haciz gelebilir

Almanya'da evinde televizyonu olsun olmasın herkesin ödemek zorunda olduğu GEZ vergisinin aksatılması halinde evlere haciz gelebilir. Avukat Dr. Hayrullah Özcan, ikamet edildiğine dair kayıt yapılmış tüm dairelerden bu verginin talep edildiğini vurguladı.

Hayrullah Özcan, GEZ vergisini henüz ödemeye başlamamış veya ödemelerini aksatan mükelleflerin icraya verilebileceği uyarısında bulundu. Daha önce evlerdeki radyo ve televizyon cihazları baz alınarak tahsil edilen GEZ vergisi, bu yılın başından itibaren tüm haneler için belirlenen aylık bedel üzerinden tahsil ediliyor. Aylık 17,98 Euro olan vergiyi ödemeyenlere yıl sonuna yaklaştığımız bugünlerde uyarı mektupları ve kayıt için formları gelmeye başladığına dikkat çeken Özcan, bunlara mutlaka cevap verilmesi veya itiraz edilmesi gerektiğini, aksi halde icara işlemi ile karşı karşıya kalınabileceğini söyledi.

Kişinin artık oturmadığı eve de bu mektubun gelebileceğini, buna da cevap verilip düzeltilmesi gerektiğini belirten Özcan, “Aksi takdirde mağdur olabilirsiniz. İtiraz yazılı olarak yapılır, niçin ödemek zorunda olmadığınızı açıklarsınız. En iyisi formu doğru bilgilerle doldurup göndermek. Kamu kararına da itiraz etmezseniz kesinleşmiş bir hüküm oluyor, dolayısıyla icra işlemi yapabilirler. İtiraz etmemişseniz hacze kadar gidebilir.” dedi.

GEZ vergisinin miktarı ise hala tartışma konusu. Dört eyalet, yeni uygulamayla birlikte 1 milyar Euro fazla gelir elde edilmesi üzerine acil indirim talebinde bulundu. GEZ’in aylık 1 Euro’ya kadar düşürülmesini talep edenler bile var. CİHAN

Yorumlar