Almanya'da şirket iflasları temmuzda azaldı

FRANKFURT (AA) - Almanya'da bu yılın temmuz ayında iflas eden şirket sayısı, geçen yılın aynı ayına göre yüzde 17,5 azaldı. Almanya Federal İstatistik...

Google Haberlere Abone ol
Almanya'da şirket iflasları temmuzda azaldı

FRANKFURT (AA) - Almanya'da bu yılın temmuz ayında iflas eden şirket sayısı, geçen yılın aynı ayına göre yüzde 17,5 azaldı.

Almanya Federal İstatistik Ofisi'nin (Destatis) açıklamasına göre, Almanya'da bu yılın temmuz ayında bin 805 işletme iflas ederken, geçen yılın aynı ayına kıyasla iflaslar yüzde 17,5 geriledi. 2015 Aralık'tan bu yana her ay kaydedilen iş iflasları, bir önceki yılın aynı ayına kıyasla daha düşük gerçekleşti.

Avrupa'nın lokomotif ülkesi Almanya'da iflaslardan en çok etkilenen sektör, motorlu araç bakım ve tamiri dahil ticaret sektörü oldu. Bunu sırasıyla ekonomi alanında profesyonel, bilimsel ve teknik hizmetler sektörleri ve otel işletmeciliği izledi.

Şirketlerin iflas talepleriyle ilgili olarak alacaklılara ödenmesi öngörülen borç temmuz ayında yaklaşık 1,7 milyar avro seviyesinde belirlendi. Söz konusu borç, geçen yılın aynı ayında ise 1,4 milyar avro tutarındaydı.

Yorumlar