Almanya'da grev dalgası devam ediyor

Kamu çalışanlarının toplu iş sözleşmesi görüşmelerinin ilk iki turunun sonuçsuz kalması üzerine geçen hafta başlayan grev dalgası bu hafta da devam ediyor.

Google Haberlere Abone ol
Almanya'da grev dalgası devam ediyor

Kamu çalışanlarının toplu iş sözleşmesi görüşmelerinin ilk iki turunun sonuçsuz kalması üzerine geçen hafta başlayan grev dalgası bu hafta da devam ediyor. Almanya genelinde yapılan grevler birçok şehirde özellikle ulaşımı felç etti. Baden Württemberg’in Heilbronn, Karlsruhe, Konstanz ve başkent Stuttgart gibi önemli merkezlerinde hayatı olumsuz etkileyen grevler, Aşağı Saksonya’da da başkent Hannover, Braunschweig, Hildesheim ve Göttingen’de etkili oldu.

Birçok havaalanında yapılması planlanan grevlere kuzeyde Hannover ve Hamburg havaalanları da katılacak. Lufthansa ise şimdiden Frankfurt ve Münih gibi birçok havaalanından iç hat ve Avrupa uçak seferini iptal ettiğini açıkladı. Hamburg’da bugün temizlik işçileri, kütüphane çalışanları ve anaokulu çalışanları da iş bırakacak. Schleswig-Holstein ve Mecklenburg-Vorpommern’de gerçekleşecek grevlere ise su dairesi, deniz yolu ulaşım ofisi, yerel hastaneler ve resmi kurum ve kuruluşların katılması bekleniyor.

İşveren konumundaki kamu yönetimlerinden maaşlarına zam isteyen binlerce memur dün Bavyera'da da grev yaptı. Ver.di sendikasının çağrısına kulak veren memurlar, anaokulları, temizlik firmaları ve hastanelerde grev yaptıkları için bu kurumlarda işler aksadı. Eyaletin Münih ve Nürnberg kentinde etkisini gösteren grev çerçevesinde Münih'in Odeonsplatz meydanında yaklaşık 5 bin memur grev yaptı. Nürnberg kentinde ise pankart açan memurlar, "Parayı almazsak, çöp ortada kalır" mesajı verdi. CİHAN

Yorumlar