Almanya'da büyük şirketlerin yönetim kadrolarına yüzde 30 kadın kotası geliyor

Almanya'da federal hükümet, büyük şirketlerin üs düzey yönetimlerine 2016’dan itibaren yüzde 30 kadın kotasını yasallaştırmak istiyor.

Google Haberlere Abone ol
Almanya'da büyük şirketlerin yönetim kadrolarına yüzde 30 kadın kotası geliyor

Almanya'da federal hükümet, büyük şirketlerin üs düzey yönetimlerine 2016’dan itibaren yüzde 30 kadın kotasını yasallaştırmak istiyor. Sosyal Demokrat Partili (SPD) Aile Bakanı Manuela Schwesig ve Adalet Bakanı Heiko Maas dün söz konusu uygulamanın ana hat çizgilerini tanıttı. Buna göre borsaya kayıtlı 100’den fazla büyük şirketin denetleme kurullarının yüzde 30’unu kadınlardan oluşturması gerekiyor.

Ayrıca bu şirketlerin yanı sıra yaklaşık 3 bin büyük şirket de 2015’den sonra kendilerine bir kadın kotası hedefi koyarak bunu yakalamak zorunda olacak. Bunların yanı sıra federal idarelerde, mahkeme ve devletin şirketlerinde de bu kota zorunlu olacak. Aile Bakanı Schwesig kadın kotasının yıllarca tartışıldığını belirterek, “Ancak şimdiye kadar çok az şey yapıldı. Bundan böyle gönüllü anlaşmaların yerine yönetici kadrolarda kadınların sayısı artması için bir yasa sunacağız.” dedi. Schwesig ve Maas, bu yasanın 2015’de yürürlüğe girecek şekilde yasa taslağını sunacaklarını belirtti. CİHAN

Yorumlar