Almanya, rayların bakımı için yılda 2,5 milyar Euro ayıracak

Demiryolu raylarının büyük oranda bakım ve tamirata ihtiyaç duyduğu Almanya’da Deutsche Bahn’a nihayet devlet yardımı geliyor. Yıllık 2,5 milyar Euro alacak olan şirket, daha güvenli bir demiryolu seyahati sağlayacak.Almanya’da sürekli...

Google Haberlere Abone ol
Almanya, rayların bakımı için yılda 2,5 milyar Euro ayıracak

Demiryolu raylarının büyük oranda bakım ve tamirata ihtiyaç duyduğu Almanya’da Deutsche Bahn’a nihayet devlet yardımı geliyor. Yıllık 2,5 milyar Euro alacak olan şirket, daha güvenli bir demiryolu seyahati sağlayacak.

Almanya’da sürekli olarak şikayet konusu olan demiryolundaki rayların bakım ve tamiratı konusunda devletten gerekli adım geldi.

Alman basınına yansıyan haberlere göre Almanya’daki 33 bin kilometrelik demiryolu hattının bazı bölümleri ciddi tehlikeler doğuracak şekilde bakıma ve tamire ihtiyaç duyuyor.

Bu konuda gerekli çalışmaların yapılması için Deutsche Bahn’a yıllık 2,5 milyar Euro’luk kaynak aktarılması değerlendiriliyor.

Berlin, DB’nin sağlanacak bu kaynağı doğrudan tamirat ve bakıma harcaması karşılığında bu parayı vermeyi taahhüt ederken, konunun da sıkı şekilde kontrol edileceğini belirtti.

2015 yılı itibariyle yılda 2,5 milyar Euro alacak DB, 2019’dan sonra ise 3,9 milyar Euro’yu kasasına koyacak ve bu miktarı sadece rayların bakım ve tamiri için harcayacak.

Federal ve eyalet yönetimlerinin ayrıca Alman Demiryolları’ın daha dakik bir ulaşım sağlaması konusunda da şirket üzerinde baskı yapması bekleniyor. CİHAN

Yorumlar