Almanya, AB fonlarından milyarlık destek alıyor

Avrupa Birliği’nin (AB) destek fonu Almanya’nın eyaletlerini sevindiriyor. Almanya’nın en yoğun nüfuslu eyaleti olan Kuzey Ren Vestfalya, AB’den 2014 ila 2020 yılları arası 2,3 milyar Euro’luk destek alacak.

Google Haberlere Abone ol
Almanya, AB fonlarından milyarlık destek alıyor

Avrupa Birliği’nin (AB) destek fonu Almanya’nın eyaletlerini sevindiriyor. Almanya’nın en yoğun nüfuslu eyaleti olan Kuzey Ren Vestfalya, AB’den 2014 ila 2020 yılları arası 2,3 milyar Euro’luk destek alacak. Bu destek içerisinde en fazla fon bölgesel gelişim projeleri için verilecek. 1,2 milyar Euro olan bu fonu 620 milyon Euro’yla sosyal fonlar takip ediyor. Daha önce verilecek olan fonlarda yüzde 20’lik düşüş beklenirken, verilen rakamlar eyaletteki siyasileri sevindirdi.

Buna karşın Almanya’nın bazı eyaletlerinde destek miktarları düşürülecek. Örneğin Berlin eyaletine 2007-2013 yılında verilen 1,2 milyar Euro’luk destek, 725 milyon Euro’ya düştü. Verilen bu fonlarla parklar inşa ediliyor, bölgedeki turizm imkânları geliştiriliyor. Ayrıca telekomünikasyon hatları da sağlamlaştırılıyor. En önemli hedefler arasında ise işsizlik gibi sorunları ortadan kaldırmak yer alıyor.

Bütçesi ve ekonomisi daha zayıf olan ülkeler genelde daha yüksek miktarda destek alıyor. CİHAN

Yorumlar