Almanya 2014 yılında Türk balığı yiyecek

Türkiye’nin ihracatta yıldız sektörlerinden olan su ürünleri, en büyük pazarlarının başında gelen Almanya’ya 2014 yılında 100 milyon dolar ihracat hedefi koydu.

Google Haberlere Abone ol
Almanya 2014 yılında Türk balığı yiyecek

Türkiye’nin ihracatta yıldız sektörlerinden olan su ürünleri, en büyük pazarlarının başında gelen Almanya’ya 2014 yılında 100 milyon dolar ihracat hedefi koydu. Bremen Su Ürünleri Fuarı’na katılan Su Ürünleri Tanıtım Grubu (STG), Türk balıklarını pişirerek 2 bin 500 ziyaretçiye ikram etti. STG standı. fuarın en çok ilgi gören yeri oldu.

Almanya’da 4 milyonun üzerinde Türk yaşadığını belirten Türkiye Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçı Birlikleri Sektör Kurulu Başkanı Sinan Kızıltan, Türk balığına yoğun ilgi olduğunu söyledi. Kızıltan, yaptığı açıklamada, “Avrupalılar temizlenmiş, ısıl işlem görmüş, tüketime hazır halde balık talep ediyor. İki yılda bir düzenlenen Bremen Fuarı’na 2010 ve 2012 yıllarında katıldık, bu yıl üçüncü kez katılıyoruz. 2013 yılında Anuga Fuarı’na da katıldık. Tük vatandaşları başta olmak üzere Almanya’dan Türk balığına yoğun bir ilgi var. Bu ilgi sayesinde Almanya’ya 2012 yılında 67,5 milyon dolarlık su ürünleri ihraç ederken 2013 yılında ihracatımız, yüzde 16’lık artışla 78,4 milyon dolara ulaştı. Özellikle füme alabalık, taze ve dondurulmuş alabalık, ayrıca levrek ve çipuraya yoğun ilgi var.” dedi. Türkiye’nin su ürünleri ihracatının yüzde 14’lük diliminin Almanya’ya yapıldığını kaydederek, onun dışında özellikle Polonya'dan çok ilgi gösterildiğini, Hollanda ve Danimarka gibi Avrupa ülkelerinden de katılım olduğunu aktardı. CİHAN

Yorumlar