Almanay'da memurlar yüzde 3,5 zam istiyor

Almanya’da kamu personelinin maaşlarına yüzde 3,5 oranında zam istenen sendikalar, ayrıca memurlar arasında ayrım yapılmaksızın hepsine yılda 30 iş günü izin talep ediyor.

Google Haberlere Abone ol
Almanay'da memurlar yüzde 3,5 zam istiyor

Almanya’da kamu personelinin maaşlarına yüzde 3,5 oranında zam istenen sendikalar, ayrıca memurlar arasında ayrım yapılmaksızın hepsine yılda 30 iş günü izin talep ediyor. Talepler konusunda sendikalar arasında anlaşma sağlandı.

Almanya’da iki milyondan fazla kamu personelinin maaşlarına zam için pazarlıklar başladı. Berlin’de bir araya gelen Ver.di sendikası ve Alman Memurlar Berliği (dbb) kamu kesminde çalışan kişilerin maaşlarında bu yıl içinde yüzde 3,5 oranında zam talep etme konusunda anlaştılar.

Ver.di sendikası Başkanı Frank Bsirske, her bir memur maaşında net olarak 100 Euro artış beklediklerini kaydetti.

Sendikalar; öğretmenler, polisler, belediye çalışanları, tren makinistleri gibi daha pek çok alanda hizmet veren pesonelin yıllık izin günlerinin de net olarak 30 iş günü olmasını istiyor.

Sendika ve işverenler arasındaki görüşme 13 Mart’ta Potsdam’da başlayacak.

2012 yılındaki toplu iş sözleşmelerine ilişkin pazarlıklardan yüzde 6,3 oranında zam kararı çıkmıştı. Söz konusu anlaşma 28 Şubat 2014 tarihinde resmi olarak sona eriyor. CİHAN

Yorumlar