Alman otomotivciler, STA için işin sıkı tutulmasını istiyor

ABD ve Avrupa Birliği arasındaki ticaret anlaşmasının Alman otomobil sektörüne büyük katkı sağlayacağını belirten Alman Otomobil Endüstrisi Birliği (VDA) Başkanı Matthias Wissmann, “Bu şans heba edilmemeli.

Google Haberlere Abone ol
Alman otomotivciler, STA için işin sıkı tutulmasını istiyor

ABD ve Avrupa Birliği arasındaki ticaret anlaşmasının Alman otomobil sektörüne büyük katkı sağlayacağını belirten Alman Otomobil Endüstrisi Birliği (VDA) Başkanı Matthias Wissmann, “Bu şans heba edilmemeli.” şeklinde konuştu.

Die Welt gazetesine bir demeç veren Wissmann, ABD’ye karşı son yıllarda oluşan güvensizlik ve önyargının anlaşmanın imzalanmasına engel olmaması gerektiğini öne sürdü. Wissmann, “Hedef, Başkan Barack Obama’nın görev süresi içinde imzaların atılması olmalı.” ifadelerine yer verdi.

Gelecek ay yapılacak Avrupa Parlamentosu seçimleri öncesinde bazı Avrupalı siyasilerin ABD’ye karşı başta NSA skandalı olmak üzere çeşitli konulardaki ön yargıları körükledikleri öne sürülüyor.

Bu nedenle ABD ve Avrupa Birliği arasındaki ticari ilişkilerin söz konusu sağ ve muhafazakar söylemlerden etkilendiğine dikkat çeken Alman otomobil endüstrisi temsilcileri, anlaşma sayesinde AB’nin de büyük kazançlar sağlayacağını savunuyor.

VDA Başkanına göre, eğer bu girişim başarısızlıkla sonuçlanır ise, bu başarısızlıktan kazanan olmaz, tam tersine Atlantik’in her iki tarafındaki tüketiciler de bundan zarar görür. CİHAN

Yorumlar