Alman Merkez Bankası'ndan asgari ücret eleştirisi

Almanya’da dün günü Federal Meclis tarafından kabul edilen ve 2015 yılından itibaren bazıları hariç bütün branşlar için saati 8,5 Euro olarak belirlenen asgari ücret kanununa Almanya Merkez Bankası’ndan itiraz geldi.Ülkenin en tepesindeki...

Google Haberlere Abone ol
Alman Merkez Bankası'ndan asgari ücret eleştirisi

Almanya’da dün günü Federal Meclis tarafından kabul edilen ve 2015 yılından itibaren bazıları hariç bütün branşlar için saati 8,5 Euro olarak belirlenen asgari ücret kanununa Almanya Merkez Bankası’ndan itiraz geldi.

Ülkenin en tepesindeki finans kurumu olan Bundesbank’ın patronu Jens Weidemann, yeni kanunu eleştirdi. Weidemann, iktidardaki Hıristiyan Demokratik Birlik partisinin bir programında yaptığı açıklamada, asgari ücret uygulamasının iş yerlerinin kapanmasına yol açacağını öne sürdü.

“Diğer ülkelerdeki tecrübeler bu konuda yeterince bir şeyler söylüyor, asgari ücret uygulaması işsizliği doğrudan etkileyecektir.” diyen Bundesbank başkanı, işverenlerin yeni iş yerleri açma konusunda da artık isteksiz olacaklarını savundu.

Weidemann’a göre özellikle kalifiye olmayan kişilerin işe alınması artık eskiye göre daha düşük olacak ve pek çoğu da halihazırdaki işini kaybedecek.

Koalisyonun küçük ortağı Sosyal Demokratlar taraından hazırlanan yasa dün büyük çoğunlukla Federal Meclis’te kabul edilmişti. Yeni kanunun 2015 yılında yürürlüğe girmesi bekleniyor. Bazı branşlarda ise 2017 yılında başlayacak. CİHAN

Yorumlar